Uusimmat

Pelaaminen yhteistyössä edistää oppimista, nyt tutkitusti

09.11.2013 16:00 Juho Anttila

Pelit ovat monen mielestä mitä mainioin syntipukki, kaiken pahan alku ja lasten viattomuuden tuhoaja. Samanaikaisesti pelien tarjoamat mahdollisuudet oppimisen välineenä ovat vähitellen aukeamassa myös suuremmalle yleisölle. Mikäpä sen parempi tapa oppia muuten tylsiä asioita kuin leikin ja pelin kautta?

Yhdysvalloissa on nyt tutkittu, miten pelaaminen seurassa vaikuttaa oppimiskokemukseen. Tutkimus osoitti vähemmän yllättäen, että hyvin suunniteltu opetuspeli saa lapsen sellaiseen mielentilaan, jossa vähemmänkin kiinnostavat asiat tulevat omaksutuksi tehokkaammin. Tokihan kuuluisa maalaisjärkikin sanoo, että oppiminen on tehokkaampaa, kun oppimistapahtumasta tehdään mukava.

Samassa tutkimuksessa kokeiltiin myös peliseuran vaikutusta oppimiseen. Lapset pelasivat samaa peliä yksin, toisiaan vastaan ja yhteistyössä. Tulokset osoittivat, että oppi upposi paremmin yhdessä toisten kanssa pelaavien lasten päähän. Positiivinen ja sosiaalinen ympäristö ja hauskat oppimisen työkalut ovat siis tutkitusti asioita, joihin kannattaa panostaa.

Lähde: NDTV Gadgets

Lisää aiheesta

Videopelit voivat auttaa oppimaan

Suomalais-amerikkalainen opetuspeli kerää mainetta maailmalla

Tietokonepeli voi tukea oppimismotivaatiota

Muropaketin uusimmat