Pelisivusto maksoi yli miljoonan euron korvauksen Red Dead Redemption 2 -tietovuodosta

02.11.2018 16:52 | Muropaketin toimitus

Eräs pelisivusto sai käsiinsä luottamuksellisen Rockstarin asiakirjan jonka pohjalta se julkaisi paljastuksia pullollaan olevan artikkelin. Nyt se on hyvitykseksi lahjoittanut yli miljoonan euron potin hyväntekeväisyyteen.

Isobritannialainen pelisivusto TrustedReviews on poistanut sivuiltaan artikkelin, jossa kerrottiin Red Dead Redemptionin 2:n salaisuuksista ennen pelin julkaisua. Samalla se on pyytänyt pelin julkaisijalta Take-Two Gamesilta anteeksi toimintaansa, kertoo Kotaku.

Tilanne ei ole vähäpätöinen, sillä se herättää kysymyksiä lehdistönvapaudesta.

TrustedReviews julkaisi artikkelin viime helmikuussa. Se pohjautui Rockstarin sisäiseen asiakirjaan jossa kerrottiin yksityiskohtia Red Dead Redemption 2:sta. Asiakirjassa väitettiin, että peliä voi pelata ensimmäisestä persoonasta, joka piti paikkansa. Sen sijaan ei ole varmaa, että onko asiakirjassa mainittu Red Dead Redemption 2:n verkkopelissä battle royale -pelitila.

TrustedReviews kertoo olevansa pahoillaan julkaistessaan luottamuksellisia tietoja. Lisäksi sivusto kertoo lahjoittavansa lähes 1,5 miljoonaa euroa Take-Two Gamesin valitsemiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Ei ole selvää onko TrustedReviews rikkonut Ison-Britannian tai Yhdysvaltojen lakeja toiminnassaan – tai miten Take-Two on reagoinut tilanteeseen. Pelisivuston päätös vetää artikkeli pois on mitä ilmeisimmin varman päälle pelaamista, sillä pelkät oikeuskulut asian selvittämiseksi tulisivat olemaan hyvin mittavat.