UUSIMMAT

Penskat tykkäävät, kukkaro ei: Skylandersit vetelevät oikeista naruista

28.10.2013 22:00 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila perheineen antaa taas kyytiä Skylandersille – ja hyvää muksuviihdettähän ne taas kerran ovat. Erittäin hyvää. Mutta hitto, isin kukkaro ei kyllä tykkää yhtään, kun perhe vaeltaa Skylanders-hahmohyllyjen ohi kaupassa…

Skylanders-peleihin jo aiemmin tutustuneille meno on alusta saakka tuttua. Kyse on kolmannen persoonan kevyestä taistelupainotteisesta toimintapelistä pienillä tasohyppelymausteilla. Viimeksi mainittua on tosin uudessa Skylandersissa korostettu aiempiin nähden, sillä nyt otukset osaavat hyppiä. Ennenhän tämä ei onnistunut, vaan temppu vaati tiettyihin paikkoihin sijoitettuja apuvälineitä.

Pieni muutos tekee pelaamisesta oitis entistä sujuvampaa. Ominaisuutta hyödynnetään mukavasti myös kenttäsuunnittelussa. Kolmiulotteisten tasohyppelypelien perusongelma, kehno kamera ei myöskään aiheuta onneksi liikaa päänvaivaa. Tosin putoaminenkaan ei ole suuri ongelma, sillä peli ei suinkaan pääty tähän vaan hahmo palautetaan vahingoittumattomana takaisin kentälle.

Hyppytaidon lisäksi pelattavuus tuntuu muutenkin entistä hiotummalta. Edellistä Skylandersia vaivannut ajoittainen kömpelyys on saatu karsittua pois lähes kokonaan. Parempi pelattavuus tarkoittaa samalla hauskempaa pelikokemusta.

Swap Forcen ydinideaa, kahtia jaettavia hahmoja, hyödynnetään myös ahkerasti. Idea on mitä mainioin. Sekä hahmojen ylä- että alaosilla on paitsi oma elementti, myös omat kyvyt. Näitä yhdistelemällä saadaan tehtyä esimerkiksi yhtä aikaa vesi- ja tulielementtiä edustava Skylander. Jalusta määrää myös yhden kahdeksasta erikoiskyvyistä, joita tarvitaan pelin lukituilla erikoisalueilla.

Lue koko arvostelu: Skylanders: Swap Force (PS3, Wii, Wii U, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Disney Infinity (PC, PS3, Wii, Wii U, Xbox 360) 

Disney Infinity vie tämän kuvion tavallista pidemmälle. Aloituspakkauksen mukana tulee kolme hahmoa ja kolme maailmaa. Tarjolla on Monsterit, Ihmeperhe ja Pirates of the Caribbean. Kaupan hyllyltä saa ostettua paitsi lisähahmoja, myös kokonaisia uusia pelimaailmoja. Tätä kirjoittaessa valikoimasta löytyy Autot ja The Lone Ranger, mutta lisää on luvassa ihan lähitulevaisuudessa.

Skylanders: Giants (PS3, Wii, Xbox 360) 

Skylandersin suurin oivallus on saattaa hahmot eläviksi ruudulla. Muovisen, USB-porttiin kytkettävän jännän värisen portaalin avulla liikkumaton figuuri herää henkiin pelin sisällä. Tämä jos mikä on huisaa.