Uusimmat

Pilkkimispeli upposi Greenlightiin kuin punahehkuinen kaira järven jäähän

07.08.2015 16:20 Jukka O. Kauppinen

GamesCom-messuilta Saksasta kuuluu jos jotakin, mutta hei, ihan kaikki eivät ole siellä! Esimerkiksi Iceflake Studiosin jampat istuvat kiltisti Tamperereella ja pyytävät nöyrästi huomiotanne myös kotimaisten pienpelien suuntaan. Kuten vaikkapa firman lystille Ice Lakes -pilkkimispelille, josta kerroimme pari viikkoa sitten.

Tuolloin esitelty ja Steamin Greenlight-äänestykseen päässyt peli näet sujahti, elleipä suorastaan solahtanut, hyväksymisprosessin läpi.

Peli keräsi äänestyksen aikana huimasti suosiota ja ylsi jo ensimmäisen viikon aikana 50 äänestetyimmän joukkoon. Näinollen Ice Lakes julkaistaan Steamissa tulevan pilkkikauden aikana.

Tekijöiden mukaan:

Pelissä kalastus on vapaata ja sitä voi harrastaa lukuisissa ympäri maailmaa sijoittuvissa kentissä. Kalalajit, luonto ja eläimet on kartoissa tehty alueelle tyypillisiksi. Reiän voi kairata mihin tahansa jäälle aivan kuten open world kenttien luonteeseen kuuluu. Kalastus tapahtuu erillisessä ensimmäisen persoonan näkymässä, jossa vavan ohjaus ja pilkin uitto yhdessä välineiden valinnan ohella ovat ratkaisevassa roolissa.

Kalojen käyttäytymistä hallitsee peliä varten kehitetty kalojen tekoälymalli, joka huomio eri lajien ominaisuudet kuin myös pohjanmuodot ja parvien käyttäytymisen. Muitakaan kalojen syönnille tyypillisiä seikkoja, kuten säätila, vuorokauden ja vuodenaika ei myöskään ole unohdettu.

Modernin ulkoasun, käyttöliittymän ja fysiikoiden lisäksi pelissä esitellään pelin sisäinen laaja välinekauppajärjestelmä, hahmon kustomointi sekä kilpailumoodeihin sidottu pelaajan urakehitys. Peliä voi tietysti pelata niin yksinpelinä kuin myös moninpelinä useissa eri pelimuodoissa.

Ice Lakes julkaistaan ensin PC:lle ja sen jälkeen kaikille mobiilialustoille.

Lisätietoja: http://www.iceflake.com/

Lisätietoja: Ice Lakes @ Greenlight

 

Lisää aiheesta

Ilouutisia pilkkijöille – uusi pilkkipeli julkaistaan juuri sopivasti ensijäille 

Kokeile Race Online –ajopeliä selaimella 

Race Online –haastattelu – kunnon kotimaista top down racer -hurvittelua 

Suomipeli Target Horizon tekee sinusta ilmatorjuntamiehen