PlayStation 3 -emulaattori on jo hämmentävän hyvässä kunnossa

07.03.2016 18:15 | Miikka Lehtonen | 4549

Vielä muutamaa vuotta sitten olisin käsi pyhällä kirjalla vannonut, että emme tulisi vielä vuosikausiin näkemään kunnollista PlayStation 3 -emulaattoria. Sonyn käyttämä Cell-prosessori ja sen arkkitehtuuri olivat niin kamalia, että laitteelle koodanneillakin oli vaikeuksia saada niistä mitään irti. Miten siis onnistuisi kamalan ja raskaan koodin kääntäminen vaikkapa PC:lle, kun tiettävästi emulaattorit vaativat emuloivalta koneelta hyvin paljon vääntöä?

Lyhyt versio? Hyvin onnistuu. RPCS3-emulaattori on ollut näytillä Domessa aiemminkin ja on kehittynyt hämmentävää vauhtia. Vielä muutamaa kuukautta sitten se pyöritti ”puolet tekstuureista puuttuu ja nopeus on puolet alkuperäisestä” -tasoisesti aitoja pelejä. Nyt? No, tulos on tässä:

Pahuksen hyvältä näyttää. Kyseessä ei myöskään ole mikään viimeisintä huutoa oleva muskelikone, vaan AMD:n FX 6300 -prosessorilla ja GTX 650 Ti -näytönohjaimella varustettu PC. Näyttää siltä, että DirectX 12 on ollut emulaattorimaakareille kuin taivaan lahja, enkä malta odottaa, mihin homma tästä etenee.

Lisätietoja: RPCS3