Rankka rogueliketowerdefence – arvostelussa early access –ikiliikkuja Dungeon of the Endless

25.10.2014 15:00 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen suuntasi värikkäistä palikoista rakennettuun luolastoon ja otti kuonoonsa muutaman kerran. Ja ihmetteli pelin aina vain jatkuvaa early access –vaihetta…

Perusidea on yksinkertainen: kaksi sankaria – jotka saa valita tai arpoa pelin myötä kasvavasta valikoimasta – on jumissa avaruusaluksen hylyssä, muinaisessa temppelissä tai muussa jänskissä tieteislokaatiossa. Edessä odottaa loputtomalta tuntuva nivaska tutkittavia huoneita, jotka kaikki sisältävät omia salaisuuksiaan ja vaarojaan.

Pelattavuus on sangen simppeliä. Valitse sankari ja klikkaa huonetta, johon haluat liikkua. Tekoäly huolehtii suunnilleen lopusta. Toki välillä klikkaillaan vähän ovea tai artifaktia, mutta mitään suurta mikromanagerointia ei tarvitse hoidella.

Omien hoksottimiensa ja aseidensa ohella sankarit voivat rakennella aluksen huoneisiin erilaisia viritelmiä, aseita, parannuskoneita ja muita erikoisuuksia. Mutta vain jos virtaa riittää alkupaikkana toimivasta generaattorista haluttuun huoneeseen asti. Ja sitähän ei usein riitä.

Tämä kuulostaa toistaiseksi vähän liikaakin tower defenceltä, joten hämmennetään hieman soppaa. Alus tosiaan koostuu lukemattomista huoneista, jotka kaikki ovat oletusarvoisesti kiinni. Tavoitteena on vain löytää reitti seuraavalle tasolle ja sitten kuljettaa aluksen virtakristalli sinne. Kaikki muu on ylimääräistä.

Ovien takaa paljastuu muinaisten sivilisaatioiden artifakteja, uusia esineitä, lisää resursseja ja tietenkin hirviöiden piilopaikkoja. Aina kun kartalta löytyy uusi hirviömesta, kaikki löydetyt spawnaavat pinon hirviöitä, jotka sitten lähtevät tyypistä riippuen hakeutumaan joko sankareita kohti välipala mielessään tai virtakristallia kohti pelin päättäminen mielessään.

Lue koko arvostelu: Dungeon of the Endless (PC)

Lisää aiheesta

Broforce-ennakko (Linux, Mac, PC) 

Hatoful Boyfriend (Linux, Mac, PC)

Nether-ennakko (PC)

Spacebase DF-9 –ennakko (Linux, Mac, PC) Ridge Racer Driftopia – millainen ilmainen driftailupeli ylipäätään on/oli? 

Sunless Sea –ennakko (Mac, PC) 

The Long Dark -ennakko (PC)

Muropaketin uusimmat