Uusimmat

Red Dead Redemption -länkkäripelin myynnit räjähtivät taivaisiin Xbox One -version myötä

06.07.2016 17:00 Jukka O. Kauppinen

Ai taaksepäinyhteensopivuudella ei ole muka merkitystä? Paskanmarjat. Vanhemmille konsoleille julkaistujen pelien toimiminen myös uudemmilla laitteilla on tärkeä myyntivaltti, minkä Rockstar Games juuri todisti väkevästi.

Konsolivalmistajat suhtautuvat taaksepäinyhteensopivuuteen vaihtelevasti, jopa epämääräisesti. Microsoft on kuitenkin tarttunut aiheeseen kaksin käsin Xbox Onen uuden yhteensopivuusohjelmistonsa avulla, ja hyvin tuloksin. Jopa hämmästyttävän hyvin tuloksin.

Xbox Onella pyörivät Xbox 360 -pelit ovat aiemminkin herättäneet pelaajissa hyviä fiiliksiä, samoin kuin piristäneet klassikoiden myyntiä. Mutta nyt tapahtuu suorastaan kummia.

Microsoft näet ilmoitti, että perjantaina Xbox Onen yhteensopivuusohjelmassa julkaistaan Rockstar Gamesin Red Dead Redemption -länkkäriräiskintä. Ja yhtäkkisesti kuusi vuotta vanhan pelin myynnit räjähtivät.

Pelkästään Amazonin nettikaupassa Redemptionin myynnit kasvoivat hetkessä vaatimattomat 5000 prosenttia.

Sen GOTY-versio nousi suoraan koko Amazonin myydyimmäksi pelituotteeksi, ja perusversiokin kolmannelle sijalle.

reddeadredemption_uut201606_1

Pelin kysyntä myös muissa fyysisissä ja digikaupoissa on vilkastunut merkittävästi. Voi olla, että yhteensopivuusversion julkaisu perjantaina aiheuttaa vilinää myös Xbox Onen latauskaupassa.

Yhteensopivuusohjelma on siitä nerokkaan kätevä, että pelitalon ei tarvitse kuin antaa lupa uuden version julkaisuun. Microsoftin pelitiimi huolehtii emulaatiojärjestelmällään pelin uudelle alustalle, kaikkine tarvittavine muokkauksineen.

Jos peli on ostettu alkujaan digitaalisesti, päivittyy se automaattisesti myös Xbox Onella ostettujen pelien listalle. Fyysisen version ostaneiden on yhä käytettävä Xbox 360 -levyään Xbox Onella.

Viime kuussa Call of Duty: Black Ops -räiskinnän myynnit kasvoivat vaatimattomat 13 000 prosenttia, kun peli julkaistiin Xbox Onelle yhteensopivuusversiona.

Lisää aiheesta

Kaikkien aikojen paras länkkäripeli saapuu Xbox Onelle!

Call of Duty: Black Opsin myynnit pomppasivat päivässä 13 000%

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat