Retropelien hintaopas auttaa keräilijää

27.08.2012 11:10 Jukka O. Kauppinen

Retropelejä riittää maailmalla – mutta mihin hintaan? Oletko tekemässä hyviä kauppoja, vai meneekö sittenkin penkin alle ja maksoit sittenkin kiskurihinnan? Vaikka useimmiten hyvä hinta onkin se, minkä itse hymysuin maksaa, niin joskus olisi kuitenkin hyvä verrata retro- ja keräilypelien hintoja.

Tässä auttaa Pelien hintaopas -sivusto, jonne kerätään tietoja retropelien ostamisesta nimenomaan suomalaisesta näkökulmasta. Tällä hetkellä sivulle on listattu vähän yli 1000 peliä muun muassa Atari 2600-, Game Boy/Color-, Master System-, Mega Drive-, NES-, SNES- ja N64-alustoilta.

Sivusto kertoo, että…

Hintatiedot on kerätty kolmesta Eurooppalaisesta retropelikaupasta ja kotimaisesta Huuto.netistä. Hinnat edustavat myytyjen pelien keskimääräisiä pyöristettyjä hintoja. Huomaathan kuitenkin, että hinnat ovat vain suuntaa antavia, eivätkä tarkkoja hintoja. Myös CIB pelien kunto ratkaisee paljolti pelien ns. oikeat hinnat. Kalleimmissa peleissä vaihtelut voivat olla todella suuria, johtuen niiden harvinaisuudesta ja keräilijöiden innosta.

Kiitokset tärpistä Jonille.

Lisätietoja: http://www.gameberry.net/hintaopas/

Lue myös

Claptrap lupaa: PC:n Borderlands 2 ei ole kökkökäännös

Guild Wars 2 -matkapäiväkirja – osa 1: Päästäkää sisään!

Hong Kongin kuumassa yössä – arvostelussa Sleeping Dogs

Upea maailmanloppuseikkailu I Am Alive sittenkin PC:lle