UUSIMMAT

Rikos, rötös mutta entä rangaistus? Turkulainen murhamysteeri ratkeaa sinun avullasi

29.04.2016 18:00 Jukka O. Kauppinen

Turkulainen Rival Games julkaisi tänään kolmannen ja viimeisen osan The Detail -rikosseikkailusarjaansa. Kolmiosainen sarja on yhdistelmä televisiosarjan tyylistä tarinankerrontaa sekä interaktiivista pelimaailmaa.

Kerronnallinen ja visuaalisesti vaikuttava The Detail vie pelaajan nykyaikaiseen yhdysvaltalaiseen kaupunkiin ratkaisemaan monimutkaisia rikoksia, joiden käänteet riippuvat pelaajan tekemistä päätöksistä.

“Muun muassa The Wire -TV-sarjasta inspiraatiota saanut The Detail sisältää aikuisille pelaajille suunnattuja syvällisiä ja haastavia aiheita”, kertoo Rival Gamesin toimitusjohtaja Jukka Laakso.

“The Detailin sarjamainen rakenne vie läpi monihaaraisten juonien, ja pelaajasta riippuvat, haastavat moraaliset ratkaisut seuraavat läpi koko kauden.”

Seikkailu vie pelaajan rikosten syövyttämään kaupunkiin ja sen oikeudenmukaisuuden puutteesta turhautuneen etsivän Reginald “Reggie” Mooren saappaisiin. Pelin päähahmona on myös poliisin vasikkana toiminut Joseph “Joe” Miller, joka joutuu takaisin rikosten polulle, sekä poliisina työskentelevä Katelyn Hayes. Kolmikon tarina saa dramaattisen loppuhuipennuksen: hurjan rikosaallon lyödessä kaupungin läpi Reggie on päättänyt saada selville, mitä kaupungissa todella tapahtuu, ja itsepintaisen tutkinnan myötä myös hänestä tulee rikollisliigan kohde. Joe puolestaan tuntee menneisyytensä painavan harteillaan, kun taas Kate pohtii poliisityön mukanaan tuomaa taakkaa.

The Detail

Pelaajan tehtävänä on tutkia murhapaikkoja ja rikollisten toimintaa, pidättää epäiltyjä ja kuulustella heitä lisätietoja saadakseen. Samalla pelaaja joutuu väistelemään alamaailman sudenkuoppia, joissa jokaisella ratkaisulla on seuraamuksensa. The Detail -pelit yhdistävät realistisen rikosdraamakerronnan käsinpiirrettyyn novel art -tyyliin.

The Detail -sarja on julkaistu PC- Mac- ja Linux-alustoille. Koko sarja irtoaa toistaiseksi 9,99 euron alehintaan.

Lisätietoja: The Detail (Steam)

Lisää aiheesta

The Detail Episode 2 – From The Ashes (Linux, Mac, PC)

The Detail Episode 1 – Where the Dead Lie (Linux, Mac, PC)