UUSIMMAT

Rockstar julkaisi päivityksen GTA IV:ään viiden vuoden tauon jälkeen

04.12.2016 11:00 | Muropaketin toimitus | 2

grandtheftauto-iv-001

Grand Theft Auto IV on nyt virallisesti pelattavissa myös uusilla Windows-käyttöjärjestelmillä, kiitos Rockstar Gamesin tuoreen päivityksen.

Pelien päivittäminen julkaisun jälkeen useilla patch-päivityksillä on enemmän sääntö kuin poikkeus, mutta useimmiten nämä päivitykset harvenevat ja loppuvat lopulta kokonaan pelin ikääntyessä. Siksi harvempi osasi varmaankaan odottaa Rockstar Gamesin juuri julkaisemaa päivitystä vuonna 2008 ilmestyneeseen Grand Theft Auto IV:ään.

Kotakun mukaan Rockstarin tuoreen päivityksen myötä GTA IV:n pitäisi toimia myös Windows 8, 8.1 ja 10 -käyttöjärjestelmillä. Lisäksi patch korjaa lukuisia bugeja, jotka ovat joko haitanneet pelaamista tai estäneet sen joissakin tapauksissa kokonaan.

Valitettavasti Kotakun toimittajan mukaan GTA IV:n pelaaminen voi silti olla Steamissa hankalaa, erityisesti siksi, että peli käyttää sittemmin lakkautettua Games for Windows Live -palvelua. Toimittaja kertoo myös, että peli kärsii päivityksen jälkeenkin kuvataajuuteen (framerate) liittyvistä ongelmista.

GTA IV julkaistiin PC:lle joulukuussa 2008, eli tasan kahdeksan vuotta sitten. Pelin edellisestä päivityksestä on siitäkin ehtinyt vierähtää jo yli viisi vuotta, sillä Rockstar päivitti peliä viimeksi maaliskuussa 2011.

Grand Theft Auto
Kaikki jutut aiheesta
Keskustelu

Siihen juuripa. Ite ostin sen pelin jokunen kuukausi sitten alelaarista Steamiin parilla eurolla, ku en ollu koskaan sitä pelannu. Sattumalta juuri tänään koitin aloittaa pelaamaan sitä, mutta tuumaisin, että fuck it, antaa olla.

On se kumma, että viidessä vuodessa Rockstar ei ole voinut korjata pelin DRM-tarkistusongelmia nykyaikaiseen käytäntöön. Ite turhauduin niin pahasti, että poistin koko pelin kokoelmasta (4 euron menetys, ei paljoa haittaa).

Muropaketin uusimmat