Uusimmat

Roolipelaavat mustekalat puolustavat merta katkaravuilta

12.08.2014 13:00 Jukka O. Kauppinen

En tiedä Mikael Miilumäen ruokailumieltymyksistä, mutta mustekala on yksi niistä ruokalajeista, joita en suostu turpaani tunkemaan. Onneksi mustekalat ovat kuitenkin ihan symppiksiä otuksia, ainakin tässä roolipelissä. Ne näet käyvät merten syvyyksissä sotaa katkarapuja vastaan.

Katkarapuja… Niin, tulipa mieleeni muutaman vuoden takainen katkarapuinvaasio Domen kommenteissa. Joku voisi joskus kertoa, että mistä ihmeestä sekin tuli :)

Päällisin puolin Squids Odyssey on varsin tavallinen vuoropohjainen roolipeli, jota ryhditetään parilla simppelillä kikka kolmosella. Pelaaja valitsee muutamasta eri hahmoluokasta mieleisensä kokoonpanon kurittamaan valtameren pahoja voimia. Mukana on niin parantajaa, kestävää tankkia, aseita kantavaa lännensankaria kuin nopeasti liikkuvaa pikkumustekalaa. Hahmoluokat eroavat jonkin verran toisistaan, mutta niihin kaipaa silti jatkuvasti lisää vaihtelua. Jokainen hahmo on oma persoonansa, mutta mielenkiintoiseksi en kehuisi yhtäkään musteruiskua.

Hahmoja ohjataan joko 3DS:n kosketusnäytöllä tai tatilla. Mustekalojen lonkeroita venytetään ja vesipedot liukuvat eteenpäin törmäillen vihollisiin ja kaikkeen mitä eteen sattuu. Kikka menettää viehätyksensä heti kun kentistä tulee liian isoja ja hahmojen liikuttaminen alkaa tuntua liian tylsältä ja työläältä. Pienemmissä kentissä pelaaminen on huomattavasti hauskempaa, mutta liian usein pelimekaniikat tungetaan väkisin liian isoihin saappaisiin. Jos kaikki kentät olisivat pieniä areenoja joilla keskityttäisiin pelkästään taistelemiseen, niin pelaaminen olisi varmasti paljon miellyttävämpää.

Lue koko arvostelu: Squids Odyssey (3DS, Wii U)

Lisää aiheesta

Always Sometimes Monsters (PC)

Final Fantasy XIV A Realm Reborn (PC, PS3, PS4)

Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure (Mac, PC)

The Last of Us Remastered (PS4)

The Walking Dead Season 2 Episode 4: Amid the Ruins (Mac, PC, PS3, Xbox 360)