UUSIMMAT

Roviolla menee taas lujaa

25.08.2016 10:00 | Juho Anttila

Angry Birdsillä maailmanmaineeseen nousseen Rovio Entertainmentin lento jäi viime vuonna hieman vajaaksi, mikä sai muun muassa paremmintietäjät liikkeelle julistamaan hypekuplan puhkeamista. Vihaiset linnut ovat kuitenkin sitkeää lajia, mikä näkyy tämän vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon tuloksessa.

Rovion liikevaihto oli ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 76,4 miljoonaa euroa, mikä oli 10,3 miljoonaa euroa edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa parempi lukema. Voittoa firma teki 5,7 miljoonaa euroa, mikä puolestaan oli 15,9 miljoonaa euroa viimevuotista paremmin.

Huomionarvoista on se, että ensimmäisen vuosipuoliskon tulos ei vielä pidä sisällään vallan mainiosti menestyneen Angry Birds -elokuvan tuottoja. Leffa on tuottanut tähän mennessä jo yli 347 miljoonaa dollaria, mistä lohkeaa mukavahko potti myös Roviolle. Firmalle on luvassa siis entistä mukavampi loppuvuosi, kun muistetaan, että leffa on todennäköisesti piristänyt myös pelipuolen tulosta entisestään.

Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta kertoo myös, että firmalla on työn alla useita uusia pelejä, joista ainakin yksi käsittelee kokonaan uutta aihetta. Lisäksi Angry Birds -leffan jatko-osaa on jo ryhdytty suunnittelemaan. Rovion tulevaisuus näyttää siis vaihteeksi taas varsin valoisalta.

Lähde: www.rovio.com

Lisää aiheesta