S.T.A.L.K.E.R. -kehittäjä GSC tekee paluun

23.12.2014 14:00 | Juho Anttila

S.T.A.L.K.E.R. -pelibrändin ympärillä on viime vuosina käyty aika mielenkiintoista keskustelua. Pelin oikeudet omista GSC Game World lopetti toimintansa vuonna 2011 ja sen jälkeen S.T.A.L.K.E.R. -oikeuksista on käyty jos jonkinlaista vääntöä. Nyt GSC Game World on tekemässä paluuta.

Firmaa edustavan Valentine Yeltyshevin mukaan GSC ei koskaan aikonutkaan sulkea ovia lopullisesti. Studio vietti aikansa hiljaiseloa selvitäkseen, Yeltyshevin sanojen mukaan, joistakin sangen ilmeisistä ongelmista. Parhaillaan GSC Game World työskentelee vanhahtavan tyylisen, täysihintaisen pelin parissa.

Samassa yhteydessä Yeltyshev kertoi myös, miksi studiota ihmetytti kiisteltyä Arealia kehittäneen West Gamesin väitteet siitä, että firma koostuisi entisistäS.T.A.L.K.E.R.-kehittäjistä. Yeltyshevin mukaan GCS kehitti perutun S.T.A.L.K.E.R. 2 -seikkailun ohessa myös selainpohjaista S.T.A.L.K.E.R. -peliä, joka ei koskaan valmistunut. West Gamesiin siirtyneet kehittäjät työskentelivät kuulemma nimenomaan tämän selainpelin, ei täysimittaisenS.T.A.L.K.E.R.-kokemuksen parissa.

West Games puolestaan on aloittanut juuri uuden Kickstarter-kampanjan. Rahaa haetaan STALKER Apocalypse -nimiseen pelikokemukseen. Tekijänoikeuksista päästäneen taas vääntämään kättä nyt, kun S.T.A.L.K.E.R. -oikeudet omistava GSC Game World on jälleen aktivoitumassa.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

S.T.A.L.K.E.Rin tekijästudio lopettamassa?

S.T.A.L.K.E.R. 2 jäissä, tekijät uuteen firmaan

Kuka omistaakaan S.T.A.L.K.E.R.-oikeudet?