UUSIMMAT

Saako Xbox 360 lopultakin nettiselaimen?

14.05.2012 15:00 | Jouni Mäki-Panula

PC-puolelta tuttu Internet Explorer -selain saattaa pian löytyä myös Xbox 360:sta ja vieläpä Kinectin tukemana. Microsoftin kerrotaan testaavan parhaillaan Internet Explorerin Xbox 360:lle sovitettua versiota, johon on lisätty myös tuki Kinectin ele- ja ääniohjaukselle. Kinect ei kuitenkaan ole välttämätön selaimen käyttämiseksi Xbox 360:lla.

PlayStation 3:lle on ollut täysiverinen internet-selain jo pitkään, mutta Microsoft ei ole suonut vastaavaa Xbox 360:lle. Bing-äänihaun konsoli sai vasta viime joulukuussa.

Microsoftin suunnitelmista kuultaneen lisää kesäkuun E3:ssa, mikäli jotain kuultavaa todella on.

Lähde: Microsoft bringing Internet Explorer to Xbox 360.

Lue myös

BioShock-elokuvaa ei ole unohdettu

Britannia: 12-vuoden ikärajasta tulee lakisääteinen

Diablo III on Amazonin ykkönen

Gioteck EX-02s: Uuden sukupolven kuulokemikrofoni

Keskustelu

Jeps, kyllä ainakin xboxin 512megan muisti on koetuksilla, jos sillä nettiä yrittää selata. Samasta muistista napsataan osuus sekä näyttikselle että käyttikselle. …tai no, cacheaa pskat kiintolevylle, niin toimii mainiosti.. nostalgistakinhan se on selailla jos nettiselaus muistuttaa nopeutensa puolesta modeemiajoista.

Mikäs sitä hessua noin naurattaa? Meinaatko että PS3:n 256 megan muistilla juhlitaan nykyisillä bloattisivustoilla (muistin pitää riittää myös käyttöjärjestelmälle). Boksilla on sentään jaettua muistia se 512 megaa, mutta tuostakin lohkeaa pala sekä käyttikselle että näytönohjaimelle. Pikaisella testauksella ilman mainosblokkaajaa paikallislehden etusivu hörppää esimerkiksi puhtaalla firefoxilla semmoiset 300 megaa muistia.

Oli miten oli, käyttökokemus jää niin heikoksi, että panostus tuollaiseen ominaisuuteen tässä vaiheessa vaikuttaa kummalliselta.

Muistin puolesta kumpikin konsoli on semmoinen mopo, ettei niillä kovin kattavasti internetiä tänä päivänä selailla. Jopa nykyisissä älypuhelimissa on enemmän muistia, ja silti se loppuu kesken kun verkkoa koettaa ”oikeasti” selailla.

Ja juu, PS3:n selain on kyllä kaukana täysverisestä mokomasta. Ei sitä käyttäessä tule kuin paha mieli.

Öö boksi ja pleikkari tukevat molemmat näppäimistöä ja pleikkari myös hiirtä ! (Ei tietoa xboxista mutta uskon että tukee myös jos vaan softaa tehään :))

Kiva kattoo pornoa ja maksaa laskuja jollain boxin ohjaimella. Nyt sitä hiiri/näppäimistötukea ja vähän äkkiä.

Laatu nimenomaan on 240p eikä sitä saa säädettyä paremmaksi, vaikka olisi ihan ”desktop” näkymä. Alkaa noi nykykonsolit olemaan tiensä päässä.

PS3:n kikkare on aika kaukana ”täysiverisestä” internetselaimesta.

En tiedä käyttääkö se jotain IE 3.0 pohjakoodia, kun juuri mikään sivu ei toimi oikein. Myös PS3:n YouTube on käyttökelvoton, laatu varmaan jotain 240p.

Eipä se boxin YouTubekaan häävi ole, enkä jaksa uskoa kelvolliseen selaimeenkaan.

Muropaketin uusimmat