Uusimmat

Sam & Max palaavat myös sarjakuvien muodossa

02.07.2007 14:45 Jukka O. Kauppinen

Mainioiden Sam & Max –pelien menestyksen myötä Telltale Games palaa Sam & Maxin juurille. Parivaljakkohan on alkujaan Steve Purcellin sarjakuva, josta tehdään nyt täysimittainen uusintapainos. Sam & Max Surfin’ the Highway saapuu kauppoihin loppuvuodesta.

Surfin’ the Highway on kaiken kukkuraksi juhlapainos, sillä sarjakuva ilmestyi tarkalleen 20 vuotta sitten.

Kokoelma sisältää kaikki Sam & Max –sarjakuvat, mukaan lukien ihka ensimmäisen tarinan ”Monkeys Violating the Heavenly Temple,” klassikoksi kasvaneen ”Bad Day on the Moonin” sekä tietysti LucasArtsin seikkailua inspiroineen jakson ”On the Road”.

Sarjakuvan voi tilata Telltalen verkkokaupasta. Kenties siitä saapuu jokunen kappale myös sarjakuvien erikoisliikkeisiin.

Sam & Maxin uudet seikkailut voi tilata Telltalen verkkokaupasta. Lisäksi JoWooD julkaisee niistä Euroopan markkinoille kaikki jaksot sisältävän seikkailupaketin.

Mikä Sam & Max?

Sam & Max oli alkujaan vahvan anarkistinen ja pähkähullu sarjakuva, josta LucasArts teki sittemmin myös pelaajakansan kollektiiviseen muistiin taltioituneen seikkailupelin Sam & Max Hit The Road.

Myöhemmin LucasArts teki jatko-osaa nimeltään Sam & Max Freelance Police, mutta keskeytti sitten projektin pistäessään samalla muitakin odotettuja seikkailuja ö-mappiin. Fanit järjestivät pikaisesti niin addressien pelin tekemiseen loppuun ja mielenosoituksen LucasArtsin toimiston edessä. 

LucasArts pysyi päätöksessään, mutta Sam & Max -seikkailupelien luojat, pelialan veteraanit Dan Connors, Kevin Bruner, ja Troy Molander, suorittivat taannoin yllättävän manooverin ja perustivat uuden pelistudion, Telltale Gamesin. Sen tavoitteisiin kuuluu seikkailupelien palauttaminen pelimaailman etulinjaan. Kolmikko edustaa pelialalla vahvaa ja pitkän linjan tietotaitoa. Herrojen taustalta löytyy muun muassa yksi pelihistorian hauskimmista seikkailuista: Sam & Max: Freelance Police. Herrat ovat olleet mukana tekemässä myös sellaisia pelejä kuin Star Wars: Tie Fighter, Rebel Assault II, Jedi Knight, Curse of Monkey Island, Obi-Wan, Escape from Monkey Island ja Grim Fandango. Pelinsä tunteva voikin päätellä silmänräpäyksessä, että kyse on entisistä LucasArtsin pelisuunnittelijoista.

Telltale Gamesin toimitusjohtaja kertoo, että eräs suurimmista syistä oman seikkailupelejä tekevän yhtiön perustamiseen oli sattumoisin juuri Sam & Maxin jatko-osan peruuttaminen. Pelaajayhteisön raivokas reaktio ja kirjekampanjat LucasArtsille vakuuttivat pelisuunnittelijat, että seikkailupeleille on yhä tilausta.

http://www.telltalegames.com/store/samandmax-highway

http://www.telltalegames.com/summerofsamandmax

http://www.telltalegames.com/community/blogs/id-204

Lue lisää eDomesta

Sam & Max – Culture Shock – etsivälegendojen paluu

Sam & Max internet-kriisin pauloissa

Sam & Max Episode 1: Culture Shock (PC)

Sam & Max Episode 2 ja 3 (PC)

Telltale palkkaa Wii-kehittäjiä

Sam & Maxin (ja Monkey Islandin) tekijä haastattelussa

Telltalen seikkailijat saivat tuhdin pääomainjektion

Sam & Max on parhaimmillaan...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat