Segan rakastettu, flopannut Valkyria Chronicles saapuu kuuden vuoden odotuksen jälkeen PC:lle

28.10.2014 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Vuonna 2008 julkaistu Valkyria Chronicles oli huima peli. Jopa Domen Suosittelemme-peukun arvoinen. Sittemmin sen jostain kumman syystä PSP:lle julkaistu jatko-osa kuitenkin floppasi niin huolella, että sarja kuolla tyssäsi siihen paikkaan. Onneksi ei silti ihan lopullisesti, sillä nyt luvassa on mannaa PC-pelaajille.

Alkujaan PS3:lle julkaistu erikoinen strategia-roolipelihybridi näet julkaistaan nyt PC:lle. Happydance!

Tero Lehtiniemellä oli Valkyriasta muun muassa seuraavaa sanottavaa aikanaan:

Pelin ehkä suurin ongelma on sen vaikeustaso. Tekoäly on pelaajalle usein varsin armoton eikä anna virheitä anteeksi. Kun kenttädesign vielä yleensä tukee koneen pyrkimyksiä, on asetelma selvä. Lisäksi peli ei aina selitä tilanteita ihan parhaalla mahdollisella tavalla, ja johtaa välillä jopa selkeästi harhaan. Haaste on hyvästä, mutta tällä tasolla se voi olla monille pelaajille jopa demoralisoivalla tasolla. Toisaalta onnistumisen elämykset ovat sitten sitäkin suurempia.

Kaiken kaikkiaan Valkyria Chronicles on PS3:n pelivalikoiman kaipaama piristysruiske. Sen taktinen taistelu on omaperäisesti toteutettua ja viihdyttävää, teknisen toteutuksen taso ollessa niin hyvä kuin vain sietää toivoa. Lisäksi tarina on, jos nyt ei ajatuksia herättävä, niin ainakin ajatuksella tehty. Vihollisen ihmisyyden kunnioittaminen, käskyjen noudattaminen, siviilien asema ja yksittäisen sotilaan asema sotakoneiston osana ovat teemoja, joiden käsittely yleensä unohtuu ylenpalttisen räiskinnän lomassa.

Sega ei kertonut milloin PC-versio tulee, mutta mistäs sen tietää, ehkä jo jouluksi? Mutta toivotaan hartaasti, ettei PC-käännös ole firman Japanin osaston käsialaa.

Lisätietoja: Sega

Lisää aiheesta

E3dome: Valkyria Chronicles 2 tuo lisää roolipelistrategiaa 

Valkyria Chronicles (PS3) 

Valkyria Chronicles -fanituote korostaa sitä mikä on tärkeintä: tissejä 

Valkyria Chroniclesin taru päättyi lännessä