Shadow of Warin hyväntekeväisyys-DLC johti sekannukseen ja muuttui ilmaiseksi

27.09.2017 18:34 | Muropaketin toimitus

Middle-earth: Shadow of Warille suunniteltu hyväntekeväisyys-DLC herätti ongelmia eri markkina-alueiden lainsäädännön kanssa. Laajennus on nyt muutettu maksuttomaksi, mutta Warner Bros. tulee huolehtimaan, että hyväntekeväisyyteen lahjoitetaan silti.

Lokakuun alussa ilmestyvän Middle-earth: Shadow of War -toimintaroolipelin suunniteltu hyväntekeväisyyslaajennus on johtanut melkoiseen sekasotkuun. Kuten alunperin kerroimme syyskuun vaihteessa, halusivat Monolith Productionsin kehittäjät tehdä kunniaa syöpään kuolleelle tuottajalleen Mike Forgeylle erillisellä Forthog the Orc-Slayer -DLC:llä, jonka tuotot lahjoitettaisiin hänen perheelleen.

Tieto hyväntekeväisyydestä oli kuitenkin ristiriitaista. DLC:n tuottojen mainostettiin menevän hyväntekeväisyyteen vain Yhdysvalloissa, eikä sittenkään kaikissa osavaltioissa. Entäpä siis muualla myydyt laajennukset?

Julkaisija Warner Bros. Interactive Entertainment yritti vakuutella, ettei kukaan tee voittoa laajennuksella, mutta tämäkään ei selvittänyt, kuinka kuvio oikeastaan toimii. Nyt Warnerilla on kuitenkin vedetty mutkat suoriksi ja tehty koko DLC:stä ilmainen.

PC Gamer kertoo, että tekijöiden ideana oli alunperinkin lahjoittaa kaikki laajennuksen tuotot suoraan Forgeyn perheelle riippumatta siitä, missä päin maailmaa DLC:tä myytiin. Eri alueiden markkinointilait kuitenkin estivät heitä sanomasta tätä suoraan, mikä johti sekavaan tilanteeseen. Nyt DLC on tehty ilmaiseksi, ja Warner Bros. tulee tekemään Forgeyn perheelle erillisen lahjoituksen, jonka suuruutta ei ole julkistettu.

”Tajuamme nyt, että DLC-myyntien lahjoittaminen ei ollut paras tapa tarjota taloudellista tukea perheelle ja luoda pysyvä muistomerkki Michael Forgeylle”, selittää Warnerin yhteisövastaava.

”Pyydämme anteeksi faneiltamme ja Forgeyn perheeltä aiheuttamamme hämmennyksen johdosta.”

Middle-earth: Shadow of War ilmestyy 10. lokakuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Forthog the Orc-Slayer -laajennuksen pitäisi ilmestyä samaan aikaan ilmaiseksi kaikilla alustoilla.