UUSIMMAT

Shadowrunin luoja työstää uutta 2D-Shadowrunia

04.04.2012 18:18 | Miikka Lehtonen

Olin nuoruudessani innokas roolipelaaja, siis ihan oikeiden kynä & paperi -pelien pelaaja. Vaikka pelasimme useita pelejä, ykkössuosikkimme oli aina FASAn Shadowrun. Huikea yhdistelmä magiaa, cyberpunkia ja huumoria oli sellainen kombo, että muistelen aiheesta tehtyjä pelejä yhä. Taidan kohta saada uutta muisteltavaa, sillä pelin isä on kehittämässä uutta 2D-Shadowrunia!

Shadowrun on todellakin uniikki ja mielettömän hieno peli-idea. Otetaan vähän tavallista synkempi cyberpunk-maailma. Lisätään siihen aimo annos magiaa, niin sitä perinteistä tulipallo-settiä kuin erilaisia alkuperäiskansojen uskomuksia, ja sotketaan mukaan reippaasti mytologiaa ja maailmanlopun meininkiä. Ja voi miten me pelasimme! Aiheesta tehtiin aikoinaan myös pari mainiota 2D-roolipeliä, joista pelasin eniten sitä SNES-versiota. Pitäisiköhän kaivaa peli kaapista ja kokeilla, onko se yhä yhtä hyvä kuin aikanaan?

Ehkä voisinkin tehdä niin, vaikka Shadowrun Returnsia odotellessani. Se kun vaikuttaa peliltä, joka vangitsee Shadowrunin syvimmän olemuksen. Miksikö sanon näin? No, koska sen suunnittelija on Shadowrunin luoja. Mies, joka kiersi pitkän matkan ja teki sen varrella muun muassa Crimson Skiesit, on palannut nyt ensirakkautensa pariin. Hänen pelifirmansa kun työstää retrohenkistä 2D-roolipeliä Shadowrunin maailmassa PC:lle ja tablettitietokoneille. Ja kuinkas muutenkaan, kevään teeman mukaisesti Kickstarter-rahoituksen avulla.

Perinteiseen tyyliin video pyörimään.

 

Lahjoitin tietty.

BTW, tämä uutinen on editoitu versio, jonka jouduin kirjoittamaan suunnilleen huulta purren, sillä jos olisin oikeasti kirjoittanut sen mitä videota katsoessani ja pitchiä lukiessani päässäni pyöri, uutinen olisi kolmen sivun mittainen ”IIIIIIIIIIH!”-teksti. Hei oikeasti, SHADOWRUN. SHADOWRUN! IIIIH!

Lisätietoja: Kickstarter

Lue myös

”Tärkeää ei ole minne muiden pitäisi mennä vaan ketä ammutaan ensimmäiseksi” – haastattelussa Future Soldierin pääsuunnittelija

Kinect Star Wars julkaistu – tanssiiko Darth Vader Luken suohon?

Leisure Suit Larry on tuorein Kickstarter-keräyksen kohde

Ridge Racer Unbounded (PC, PS3, Xbox 360)