Sony: Aika ei ole kypsä PlayStation Vitan seuraajalle

28.09.2015 11:00 | Juho Anttila

Käsikonsolit ovat olleet vaikeassa markkinaraossa sen jälkeen, kun tabletit ja älypuhelimet löivät läpi oikein kunnolla. Kun laadukkaita pelikokemuksia on tarjolla omassa puhelimessa ja kotona on puolestaan kätevä pelata isolla ruudulla, voi olla vaikea perustella sitä, miksi kannattaisi ostaa kallista käsikonsolia ja yhtä lailla hinnakkaita pelejä.

Sonyn PlayStation Vita onkin kärsinyt tästä tilanteesta vielä enemmän kuin kilpailija Nintendon 3DS. Vaikka Vita onkin parantanut tarjontaansa pahimmasta aallonkuopasta, ei laite silti tuota lähellekään sellaista tulosta kuin Sonylla on toivottu. Firman pomoportaaseen kuuluva Shuhei Yoshida onkin kommentoinut, ettei aika ole juuri nyt kypsä PlayStation Vitan seuraajalle.

Yoshidan mukaan käsikonsolilla pystytään tarjoamaan pelikokemuksia, joihin mobiililaitteet eivät yllä. Yhtenä tähän vaikuttavana tekijänä mies mainitsee ohjaimet. Vaikka kosketusnäytön avulla pystytäänkin tarjoamaan hienoja pelikokemuksia, kannettavista konsoleista löytyvät analogitikut ja painikkeet muuttavat pelien luonteen täysin. Joka tapauksessa uutta PlayStation Vitaa ei kannata odotella ennustettavissa olevan lähitulevaisuuden aikana.

Lähde: Eurogamer

Lisätietoja: Sonyn peliosaston kotisivut

Lisää aiheesta

PS Vita -ryhmäkanteeseen osallistuneita hyvitellään rahalla tai peleillä

Sony joutuu hyvittämään väärää mainontaansa

PlayStation Vita porskuttaa yhä eteenpäin

Muropaketin uusimmat