Sony myöntää – Oculus Rift – on parempi kuin PlayStation VR

11.03.2016 11:00 | Juho Anttila

Uusien virtuaalitodellisuuslaitteiden hinta on tullut monelle ikävänä yllätyksenä. Sekä Oculus Rift että HTC Vive kustantavat melkoisesti, vaikka ei otettaisi edes huomioon vekotinten rankkoja laitevaatimuksia. Monen katse onkin kääntynyt PlayStation VR -virtuaalitodellisuuslasien suuntaan.

PlayStation-pomo Masayasu Ito kertoo Polygonin kattavassa haastattelussa, että PlayStation VR tulee olemaan hinnoittelultaan sen kaltainen, että tavallisellakin kuluttajalla on varaa virtuaalitodellisuuskokemukseen. Samassa yhteydessä Ito kuitenkin myöntää, että laadullisesti Oculus Rift tulee tarjoamaan paremman virtuaalitodellisuuskokemuksen kuin PlayStation VR.

PlayStation VR:n tarjoama resoluutio on Oculus Riftin ja HTC Viven resoluutiota alhaisempi, joskin laitteen virkistystaajuus on korkeahko 120 hertsiä. PlayStation VR:n hinnoittelusta ei vielä ole tarjolla tarkempia arvioita, mutta jo se, että laitteistovaatimukseksi riittää PlayStation 4 antaa vekottimelle kilpailuedun vain kovan luokan peli-PC:llä pyöriville kilpailijoille.

Luonnollisesti PlayStation VR -kokemuksen alhaisempi resoluutio herättää kysymyksen siitä, onko laite riittävän hyvä. Muistamme kuitenkin esimerkiksi Oculus Riftin kehitysversiot, joiden tarjoama kokemus oli sinällään hämmästyttävä, mutta silti pidempiaikaista käyttöä ajatellen liian karkea. PlayStation VR:llä tulee olemaan tiukka paikka tähdätessä laadun ja hinnan väliseen tasapainoon.

Polygonin juttu kannattaa klikata auki muutenkin, sillä se sisältää rutkasti mielenkiintoista tietoa PlayStation VR:stä ja virtuaalitodellisuudesta.

Lähde: Polygon

Lisätietoja: www.playstation.com/en-us/explore/playstation-vr

Lisää aiheesta

Lipsauttiko GameStop-pomo virtuaalitodellisuuspaljastuksen?

Huhupartio: PlayStation VR saattaa olla jopa Oculus Riftiä kalliimpi

PlayStation VR saa rinnalleen melkoisen lisäyksikkömöhkäleen