Sony: PlayStation 3:n hinta noin 500 euroa

31.05.2006 22:50 | Muropaketin toimitus

Pöytäkonsoleiden kiistatonta markkinaherruutta PlayStation 2:llaan pitävä japanilainen viihdejätti Sonyn syksyllä julkaistavan PlayStation 3-konsolin ympärillä pyörii jatkuvasti huhuja. Ehkä merkittävin näistä koskee laitteen hintaa, jonka suhteen on nyt saatu uutta tietoa varsin korkealta ja luotettavalta taholta.

Vielä helmikuussa julkaistun Merrill Lynch-raportin mukaan laitteen valmistuskustannukset olisivat noin 900 dollaria (n. 730 euroa). Laitteelle kerettiin jo povata saman luokan myyntihintaa, mutta Sony Computer Entertainment Europen varapääjohtaja Georges Fornay on nyt vakuuttanut, että näin asia ei kuitenkaan ole.

Ranskalainen radio-ohjelma Générations Europe 1 haastatteli Fornayta eilen, ja asiasta kysyttäessä Fornay varmisti optimistisemmat, 500 euron myyntihintaa povanneet huhut. Fornay itsekin tunnustaa, että laite on varsin hinnakas pelikonsoliksi, mutta puolustaa samantien laitteen mahdollisuutta soittaa Blue-Ray-levyjä. Fornayn mukaan tavanomaiset, kovalevylliset Blue-Ray-soittimet tulevat alkuvaiheessa maksamaan yli tuhat euroa. Tätä vasten PlayStation 3:sta voi Fornayn mielestä pitää varsin taloudellisena ostoksena.

Amerikassa laite voi luonnollisesti olla halvempi, sillä laitteita valmistavien yritysten harrastama hinnoittelupolitiikka ei ennenkään ole ollut kovin tasapuolista. Esimerkiksi loppusyksystä julkaistun Xbox360-konsolin kovalevyn ja muita lisälaitteita sisältävästä premium-pakkauksesta joutuu Euroopassa pulittamaan nelisensataa euroa, kun taas Yhdysvalloissa hinta on sama dollareissa (n. 320 euroa).

Uuden sukupolven mukanaan tuoma konsoleiden hinnannousu tuntuu parin sadan euron arvoisiin konsoleihin tottuneista kuluttajista selkeästi epämukavalta. Täytyy kuitenkin muistaa, että myös tämän sukupolven konsolit olivat julkaisuvaiheessa varsin kalliita. Uuden sukupolven hinnoillakin konsolit ovat tietokonepelaamisen verrattuna vielä edelleenkin varsin taloudellinen keino pelata.