Uusimmat

Sotakarjut-tieteisroolipeli haluaa SINUT

13.05.2016 21:00 Jukka O. Kauppinen

Onko luottokortti valmiina ja joukkorahoitustunnukset käsillä? Nyt kuulolle. Nimittäin Sotakarjut on sotilas-scifin ja vakoojatrillerien elementtejä yhdistelevä pöytäroolipeli, jonka tapahtumat alkavat vuodesta 2310. Ihmiskunta on sodassa ylivoimaisen muukalaiskulttuurin kanssa ja samalla suuren murroksen äärellä.

Yllättäen tapahtumien keskipisteessä ovat sotakarjut. Kloonifarmeilla sotaa varten tehokasvatetut hybridikloonit, jotka ovat myös pelaajien hahmoja.

Miska Fredmanin suunnittelema tieteisroolipeli on nyt ennakkomyynnissä Indiegogo-joukkorahoituspalvelussa 12.6. saakka. Pelin julkaisee Ironspine, roolipelien pienkustantamo.

Ironspine on julkaissut aiemmin seuraavat roolipeliteokset: Heimot 2006, E.N.O.C. – Operaatio Eisenberg 2009, Kärpänen 2010, Generian Legendat 2011, Astraterra 2014.

Sotakarjut

Ironspinen kaltaiselle, harrastuspohjalta toimivalle pienkustantajalle ennakkomyynti on todella hyvä keino kartoittaa kiinnostusta omaa tuotetta kohtaan ja saadun ennakkomyynnin avulla maksimoida, tässä tapauksessa Sotakarjut-roolipelin tuotantoarvot. Varsinkin kun kyseessä on aika erikoislaatuinen tuote.

Sotakarjut edustaa lajityyppejä, jotka eivät ole roolipeleissä kovin tavallisia. Tieteisroolipelejä kyllä on, mutta sotilas-scifiin (military science fiction) pohjaavia roolipelejä ei juuri löydy. Suomeksi ei ole vielä julkaistu ainuttakaan. Lisäksi Sotakarjujen lähestyminen roolipelaamiseen on hieman epätavallinen. Sen sijaan, että hahmo luodaan kokonaan ennen peliä, se rakentuu pelin aikana.

Pelaajien hahmot ovat troijalaisia, sotakarjujen kehoihin muistisiirteiden mukana solutettuja agentteja. Mutta hahmot eivät aluksi muista kuin palasia siitä keitä he ovat, kenen toimesta heidät on solutettu sotakarjujen joukkoon ja miksi. Hahmojen muistaessa yhä enemmän yksityiskohtia, myös hahmoon lisätään tiettyjä piirteitä ja näin hahmon kuvaus ja osaaminen tarkentuu pelaamisen aikana.

Sotakarjut

Pelissä on myös kriittinen ote yhteiskuntaan ja ihmisyyteen. Sotakarjut ovat tässä suhteessa väline maailman tarkkailuun ilman kulttuurillisia siteitä. Koska sotakarjut syntyvät ilman asenteita ja ennakkokäsityksiä. Ne voivat nähdä maailman eri tavalla kuin siinä maailmassa elävät.

Lisätietoja: http://bit.ly/sotakarjut

Lisätietoja: https://igg.me/at/sotakarjut

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat