Space Quest II sai ilmaisen uusintaversion

03.01.2012 10:34 Miikka Lehtonen

Vaikka olinkin itse nuoruudessani Lucasfilm Gamesin miehiä, oli Sierrallakin omat hyvät pelinsä. Erityisesti pidin Space Quest -sarjasta, sillä olenhan aina ollut tieteisfiktion ystävä. Ajan hammas on puraissut pelejä urakalla, mutta onneksi minua viitseliäämmät ihmiset rakastavat niitä myös. Ja tekevät uusintaversioita.

Infamous Adventures -tiimi on aiemminkin kunnostautunut tekemällä uusintaversioita Sierran peleistä, sillä heidän saitiltaan löytyy moderni versio myös King’s Quest III:sta. Lisäksi tekeillä on King’s Quest: Kingdom of Sorrow -modernisointi, joka on joko unohdettu King’s Quest -prototyyppi tai täysin originaali fanipeli. Kuka tietää? Tämän päivän huomiomme lepää kuitenkin Space Questissa.

Mystisen ”Two Guys from Andromeda” -tiimin Space Quest II oli aikanaan mitä viihdyttävin ja visaisin seikkailupeli, jota muistelen yhä lämmöllä. Mutta se on myös Sierran ensimmäisiä pelejä ja täten teknisesti kauniisti sanottuna vanhanaikainen. Uusintaversio tulee siis tarpeeseen. Ehkä näin avaruustalkkari Roger Wilcon hämmästyttävät seikkailut löytävät taas uuden pelaajasukupolven, joka pääsee kokemaan 24 vuoden takaiset (hitto, joko siitä on niin kauan?) peliriemut.

Kun peli sattuu vielä olemaan ilmainen, tee toki itsellesi palvelus ja aloita pelivuosi 2012 hyvällä seikkailupelillä!

Lähde: Infamous Adventures

Lue myös

Äänestä: Valitse vuoden 2011 parhaat pelit

Pelitoimituksen vuoden pelit: hänet haluaisimme kaveriksi, lopu jo, lauantaintappajat, nähty!, lupauksen lunastaja, visuaalit

Professor Layton: Spectre’s Call (DS)

Toimituksen suosikkipelit -vuodelle 2011