Star Control –sarja saa virallista jatkoa

24.07.2013 15:00 | Jukka O. Kauppinen

Jenkkiläinen Stardock-ohjelmistotalo on ostanut Star Control –pelisarjan oikeudet Atarin Yhdysvaltain osaston konkurssipesästä. Atarin konkkapesä yritti alkuun myydä historiallisten peliensä oikeuksia isommassa köntässä, mutta kun esimerkiksi Asteroids, Centipede, Pong ja Test Drive sisältänyt paketti jäi ilman huutoja, niin firma ryhtyi kauppaamaan oikeuksiaan yksittäin.

Legendaarisen Star Control –sarjan oikeudet löysivät uuden kodin hyötyohjelmia ja pelejä kehittävän Stardockin sylistä. Stardock on aiemmin joko kehittänyt tai julkaissut mm. pelit Galactic Civilizations I/II, The Corporate Machine, The Political Machine, Demigod ja Sins of a Solar Empire.

Stardock kertoo aloittavansa uuden Star Controlin kehittämisen vielä tämän vuoden aikana. Uusi peli reboottaa sarjan, mutta ottaa mallia Star Control 2:sta.

Lähde: Stardock

 

Ur-Quan Masters HD kulissien takaa – kuinka Star Control 2 modernisoitiin

UQM-HD:n tekeminen käynnistyi oikeastaan sivuprojektina. Uusiseelantilainen herrasmies nimeltä Cedric Horner oli käynnistänyt 2009 alussa projektinsa Ur-Quan Mastersin jatko-osan, Project 6014. Hän kyseli UQM:n foorumilla mukaan innokkaita tekijöitä. Niinpä hyppäsin kelkkaan koodariksi. Jossain vaiheessa mukaan tuli myös amerikkalainen herrasmies nimeltä Damon Czanik. Hän on siitä harvinainen yksilö, että hän osaa piirtää. Todellakin osaa.

Alun perin Project 6014:n tarkoitus oli vain jatkaa UQM:n tarinaa uudella juonella ja kenties muutamalla uudella aluksella. Siinäkin, luoja nähköön, olisi ollut täysipäiväinen työ, kiitos mm. koodin arkaaisuuden ja hyvin epämuunneltavan luonteen. Mutta nälkä kasvaa syödessä ja jenkit ovat suuruudenhulluja.