Uusimmat

Star Wreck –elokuvan Imperial Edition julkaistaan tänään

13.12.2006 11:58 Jukka O. Kauppinen

Ei liene varsinainen yllätys, että eDomen tiimissä on runsaasti Star Wreckin faneja. Ja siksi muistutamme lukijoitammekin, että nyt kannattaa piipahtaa leffakaupassa. Ai miksi? No, päälle vuosi sitten julkaistu Star Wreck: In the Pirkinning –elokuva julkaistaan nyt myös kaupoissa, ehtana tupla-DVD-painoksena. In the Pirkinningin sai Imperial Editionissa kasvojenkohotuksen, eli tarjolla on muun muassa uudistetut erikoisefektit ja päälle viisi tuntia lisämateriaalia.

Julkaisu on monella tavalla uraauurtava. Se on ensimmäisen Universal Picturesin levittämä suomalainen elokuva. Vielä tärkeämmin, se on myös ensimmäinen suuren julkaisijan katalogiin päätynyt internet-elokuva maailmassa. Tämä on osaltaan osoitus asenteiden muuttumisesta internet-levitystä kohtaan.

Elokuva julkaistaan 13.12. kaikkialla Pohjoismaissa. Levityssopimuksista muiden maiden kanssa keskustellaan. Elokuvan tuottaneen Energian tavoitteena on saada Star Wreckille levityssopimukset kahteenkymmeneen maahan 2007 loppuun mennessä.

”Uskon, että Star Wreckistä löytyy ytyä myös muuallekin kuin Pohjoismaihin”, tuottaja Samuli Torssonen toteaa.

”Elokuvamme suurin kansainvälinen yleisö löytyy Yhdysvalloista ja Saksasta. Erikoinen suomenkieli, kansainvälisesti ymmärrettävä tarina ja puupäähuumori putoavat kansalaisuudesta riippumatta.”

Star Wreckin maailmaan voi tutustua 16. joulukuuta Tampereen Yo-talolla, jossa järjestetään Star Wreck Con 2006 –tapahtuma. Ohjelmassa on kuuden tunnin Star Wreck –maratonin lisäksi muun muassa pohdintaa suomalaisen elokuvan tulevaisuudesta kotimaisen elokuvan tähtiohjaajien voimin sekä tuvan täydeltä Wreck- ja scifi-aiheista tapahtumaa.

Lisää Star Wreckiä Plazalla:

Star Wreck jatkaa voittokulkuaan – Universal julkaisee Imperial Editionin

Star Wreck -fanit kokoontuvat joulukuussa Tampereelle

Haastattelu: Käsikirjoittaja Johanna Sinisalo

Ylistäkää Keisaria!

www.starwreck.com