Starfield ei aio rangaista pelaajia armottomuudella – ”Se tappaisi hauskuuden”

01.12.2022 07:00 Muropaketin toimitus

Bethesdan odotettu Starfield ei vie selviytymistä äärimmilleen.

Odotettu Starfield päästää pelaajat lentämään avaruuteen ja vierailemaan yli tuhannella planeetalla, mutta tästä huolimatta pelin luvatut selviytymismekaniikat eivät ole pelissä rangaistaakseen pelaajaa.

Todd Howard paljasti taannoisessa podcastissa, että Starfieldin selviytymismekaniikat olivat alkujaan nykyistä rankemmat, mutta kehittäjät päättivät lieventää niitä. Esimerkiksi avaruudessa lentäessä pelaajilta pystyi aluksi loppumaan bensa, jolloin he olisivat jääneet loukkuun avaruuteen. Hänen mielestään tämä tappoi kuitenkin hauskuuden, kun pelaajat olisivat joutuneet tutkimaan läheisiä planeettoja bensan toivossa.

Vaikka selviytymismekaniikkoja on lievennetty pelin julkaisuun, Howard vihjailee, ettei kaikkia alkuperäisiä suunnitelmia ole suinkaan unohdettu kokonaan, vaan osa mekaniikoista saatetaan tuoda julkaisun jälkeen erillisen selviytymispelimuodon kera.

Avaruus on lisäksi lukittu kokemustasoin, joten tietyt alueet ovat alkupään pelaajille liian hankalia ja niitä varten joutuu nostamaan omaa tasoa.

Starfield julkaistaan vuonna 2023.