UUSIMMAT

Stripparit piristivät EA:n poikien työpäiv… yötä

19.04.2011 22:41 | Jukka O. Kauppinen

Voi niitä villejä vuosia, kun pelialallakin melkein mikä tahansa oli mahdollista. Eikun.. Niin, onhan kaikki edelleenkin mahdollista, mutta siihen tarvitaan vähän joustavampi työpaikka. Enää ei EA:lla taida onnistua sama meininki kuin 80-luvun loppupuolella, kun pojat toivat raskaan työpäivän jälkeisen viihdekierroksen jälkeen paikallisen strippiluolan tyttöjä yöllisille tutustumiskierroksille työpaikalleen. Ja tuskinpa vielä tuohon aikaan pelit olivat niitä juttuja, joihin vieraat halusivat tutustua.

Tarinaa vanhoista ajoista kertoo Al Rubin, jonka haastattelun erinomainen C64.com-saitti on juuri julkaissut. Rubin oli yksi Datasoft-pelitalon ensimmäisistä pelintekijöistä, joka innostui tietokoneista jo 70-luvun puolella. Pelintekeminen veikin miehen sydämen suunnitellun Wall Street -pankkiirinuran sijaan.

Datasoftin ja sittemmin EA:n leivissä herra teki muun muassa kokonaan tai osittain pelit O’Riley’s Mine, jonka meikäläinenkin yhä muistaa jokseenkin pelottavana toimintapelinä, sekä The Games: Winter Edition.

Villeistä vuosista ja pelihistoriallisista salaisuuksista voi lukea lisää oheisesta artikkelista.

Lue juttu: Interview with Al Rubin

Lue myös

Deathsmiles (Xbox 360)

Echochrome II (PS3)

SOCOM: Special Forces – erityisesti moninpelaajille

World of Tanks – haastattelussa tankkimorpin tekijät (osat 1-9)