Uusimmat

Summer Game Fest -tapahtuma saa tiukkaa kritiikkiä: mukana ei ollut yhtään naista

20.06.2023 15:30 Muropaketin toimitus

Summer Game Festin pääjehu Geoff Keighley kertoo, että tapahtumassa melkein oli yksi nainen paikalla.

E3-messujen julkistukset syrjäyttänyt Summer Game Fest järjestettiin vajaat kaksi viikkoa sitten, ja parintuntisessa lähetyksessä esiteltiin runsas määrä pelejä, muun muassa suomalainen Alan Wake 2. Jälkikäteen tapahtuma on kuitenkin saanut kritiikkiä siitä, ettei koko tapahtuman aikana nähty lavalla ensimmäistäkään naista.

Kotaku kertoo nyt, että tapahtuman pääjärjestäjä ja juontaja Geoff Keighley on antanut ontuvan selityksen. Hänen mukaansa tapahtumaan piti tulla yksi nainen, Alan Wake 2:ta tähdittävä Melanie Liburd, mutta hän ei päässyt paikalle aikataulujensa takia.

Keighley on puolustautunut taputtelemalla itseään selkään siitä, että ”yleensä teemme hyvää työtä monimuotoisuuden puolesta tapahtumissamme”. Keighley korosti järjestäjien ”olevan tietoisia” asiasta, mutta hänen mukaansa tapahtumassa haluttiin myös ”pysyä autenttisina” esiteltyjen pelien kannalta.

Sukupuolten tasa-arvo, syrjintä ja seksismi ovat puhuttaneet pelialalla runsaasti edellisten vuosien aikana. Ei siis ole mikään ihme, että Summer Game Festin järjestelyt saavat nyt kritiikkiä.

Alta voit katsoa Alan Wake 2:n esittelyn Summer Game Festissä.