UUSIMMAT

Suomalainen roolipeli Astraterra julkaistaan Ropeconissa – perinteistä seikkailua koko perheelle

02.07.2014 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Astraterra on yhdessä lasten kanssa suunniteltu perinteinen ”kynä ja paperi”-roolipeli, jossa eläydytään urheiden löytöretkeilijöiden rooliin. Pelatessa syntyy ainutkertaisia tarinoita löytöretkeilevien sankarihahmojen seikkailuista Astraterran eksoottisessa maailmassa. Vaikka lapset ovat olleet mukana pelin kehityksessä, pelisuunnittelussa on nykyaikaisten animaatioelokuvien tavoin huomioitu, myös aikuiset pelaajat. 

Astraterra on ihmeellinen maailma, joka muodostuu lukemattomista miltei äärettömällä ja pohjattomalla sinitaivaalla leijuvista saarista ja mantereista. Saarten välillä matkataan aurinkopurjelaivoilla ja urheat sankarit tekevät löytöretkiä ikivanhojen teleporttien kautta Astraterran unohdettuihin osiin suurten rikkauksien toivossa.

Astraterraa on kehitetty aktiivisesti hieman yli vuoden ajan.

”Kaikki lähti siitä,  kun halusimme kokeilla lasten kanssa jotain roolipeliä. En kuitenkaan löytänyt mitään suomenkielistä roolipeliä, joka olisi sopinut sellaisenaan myös pienemmille lapsille. Omien varhaisten roolipelikokemusten perusteella ajattelin, että vanhojen raunioiden tutkiminen on jännää ja hauskaa puuhaa, joten otimme sen pelin kantavaksi ajatukseksi”, kuvailee Miska Fredman, Astraterran pääsuunnittelija ja viiden lapsen isä.

Tavoitteena on ollut tehdä klassisten seikkailukirjojen ja – elokuvien hengessä mukaansatempaava ja aloittelijaystävällinen seikkailuroolipeli, joka sopii kaikille 7-vuotiaista ylöspäin.

”Jäljellä on enää sääntökirjan saaminen kansien väliin ja tämän rahoittamiseksi olemme aloittaneet Astraterran ennakkomyynnin Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta”, Fredman kertoo.

Suunnitelmana on julkaista Astraterra – Kokoperheen seikkailuroolipeli Suomen suurimmassa roolipelitapahtumassa, Ropeconissa, 25.heinäkuuta 2014.

Miska Fredman on julkaissut aiemmin kolme suomenkielistä roolipelikirjaa Ironspine -julkaisunimikkeen alla.

Pelin kehittäjäjoukosta löytyy Fredmanin ja tämän lasten lisäksi Samuli Ahokas ja ollut muita roolipelisuunnittelijoita, pelitestaajia, oikolukijoita sekä kuvittajia. Astraterran kuvittajia ovat mm. Olli Juutilainen (kansi), Olli Hietala, Simo Latvanen, Jouni Nummela ja Hans Zenjuga. 

Lisätietoja: http://www.astraterraroolipeli.com/

Lisää aiheesta

RPG-juhlat: Tänään julkaistaan kaksi uutta suomalaista roolipeliä

Muropaketin uusimmat