Suomalainen Sulake vetäytyy maailmalta, irtisanoo tuntuvasti

16.02.2012 15:08 | Jouni Mäki-Panula

Habbo Hotelista ja IRC-Galleriasta tunnettu Sulake Corporation aloittaa laajamittaiset irtisanomiset taloustilanteensa tervehdyttämiseksi.

Domea lähellä olevan lähteen mukaan Sulake sulkee kaikki maatoimistonsa ja irtisanoo 40-60 työntekijää. Yhtiöllä on toimintaa Suomen lisäksi 11 maassa ja työntekijöitä ennen irtisanomisia yli 210, joten käytännössä neljäsosalle väestä näytetään ovea. Järjestely saadaan toteutettua ilman Suomessa tuttua yt-menettelyä, koska työntekijät on sijoitettu omiin tytäryrityksiinsä, joiden toiminta yksinkertaisesti lopetetaan.

Muutoksen tuulet puhaltavat vauhdilla, sillä henkilökunnalle tänään täytenä yllätyksenä julkistettu pommi putoaa jo kuukauden kuluttua töiden ja palkanmaksun päättyessä irtisanomisajan puitteissa myös vakituisessa työsuhteessa olleilta.

Päivitys klo 17.35:

Sulake on vahvistanut huhuissa mainittujen kaltaiset irtisanomiset ja yksikköjen karsimisen maailmalla, mutta toimien lopullisesta laajuudesta ei vielä ole tietoa. eikä aiemmin esitettyjä lukuja voi pitää kuin karkeimmillaankin suuntaa antavina. Digitodaylle puhunut toimitusjohtaja Paul LaFontaine myös vakuuttaa, että tytäryritysten lakkauttamisissa kunnioitetaan paikallisia lakeja. Suomen kerrotaan säästyvän kirveeltä.

Lue myös

Call of Duty -perseilijä usutti SWAT-tiimin teinin kotiin

David Jaffe joutui selittelemään Twisted Metalin suuseksi-kommenttejaan

Mass Effect 3 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Men of War: Vietnam (PC)


Keskustelu

Facebook tappoi oikean sosiaalisen elämän. Ennen mentiin kasvotusten juttelemaan, nykyään facebookissa.

@9
On, mutta jos sä et ole siinä varsinaisessa yrityksessä töissä vaan sen tytäryrityksessä joka ajetaan konkurssiin, nii sillon homma menee ihan eri tavalla. Myös tässä mielessä yritys on ku henkilö. Ei ne velatkaan mene lapsille kun vanhempi kuolee. Tietenki jos vanhemmilla on omaisuutta nii velat pitää maksaa ensin.

Suomen tuotekehitys säästetään kirveeltä, eli Sulake Corporation Oy toiminta jatkuu mutta Sulake Suomi Oy toiminta loppuu. Toimitusjohtaja puhuu ihan oikein, mutta toimittajat on taas puolivalot päällä eikä kuuntele, mitä tarkalleen sanotaan :D

@8 eikös nämä ajat oo ihan lakeihin kirjattu. Mitä pidempään olet ollut firmassa x duunissa, sitä pidempi irtisanomisaika.

Itekki olen sitä mieltä ettei yritys ole mikään sossu, jonka pitäisi pitää työntekijöitä hyvää hyvyyttään, mutta kuukauden irtisanomisaika on kyl aika alhainen temppu. Imo 3kk pitäs antaa aikaa etsiä uusi työpaikka, ellei tuon aikana ole tullut yritykseen, mutta näinhän se menee ku normaaleilla järjstelyillä työntekijästä ei pääse mitenkään eroon, nii sitten perustetaan firmoja joidenka kanssa ”yhteistyön” voi lopettaa ja ajaa sen konkurssiin.

Taisi sulakekkin jämähtää paikoilleen ja muut menivät ohi kohisten. Muistan vielä kun tehtiin isoja laajennuksia, kehuskeltiin IRC-gallerian hankinnalla ja käyttäjämäärillä ulkomailla.

Ei kannattaisi jäädä tuleen makaamaan.

Jotenkin tästä uutisesta saa kuvan, ettei Suomessa irtisanota ketään (joka ei tietty vähennä sen tosiasian karuutta, että osalta menee aika tosi lyhkäsellä varoitusajalla ns. matto alta, olivat sitten missäpäin maailma tahansa). No, katsotaan mitä tarkentavat uutiset tietävät aikanaan kertoa.

Todellakin.

”Järjestely saadaan toteutettua ilman Suomessa tuttua yt-menettelyä, koska työntekijät on sijoitettu omiin tytäryrityksiinsä, joiden toiminta yksinkertaisesti lopetetaan.”

GG

Muropaketin uusimmat