Suomelle StarCraft 2 –MM-hopeaa!

15.11.2014 11:59 | Jukka O. Kauppinen

Suomen maajoukkueen kamppailut Bakun eSports-olympialaisissa jatkuvat menestyksellisesti. Tuula “edgemis” Rantala avasi Suomen mitalitilin jo ensimmäisenä kisapäivänä Tekken Tag Tournament 2:ssa. Nyt Niina “Soyhi” Kahela raivasi tiensä StarCraft II:n naisten sarjan finaaliotteluun. Kiinan Xue Ma kuitenkin vei kultapelin pistein 3-2, minkä myötä Souhi palaa turnauksesta kimaltelevan hopeamitalin kera.

Soyhi matsasi itsensä finaaliin Ruotsin Emily Krumlinin kanssa käydyssä karsinnassa, jonka Suomen edustaja voitti pistein 2-1.

 

Soyhin pelaajaesittelyä lainaten:

Starcraft 2 oli ensimmäinen rts-kilpailupeli, ja aikaisempaa kokemusta strategia peleistä minulla ei ollut. Pelit olivat kuitenkin pienestä pitäen olleet lähellä sydäntäni. World of Warcraft oli ensimmäinen online-peli, jota pelasin.

Starcraft 2:sen löysin 20-vuotiaana ja sen jälkeen muut pelit ovat tuntuneet lähinnä kyllästyttäviltä. Aluksi harjoittelin tekoälyä vastaan, kunnes voitin hard-vaikeustason. Sitten siirryin pelaamaan oikeita ihmisiä vastaan ja päädyin suoraan Platina-liigaan. Noh, musersihan se vähän, että olin aivan liian huono kyseiseen liigaan ja hävisin kaikki pelit kunnes putosin kaksi liigaa alaspäin; silveriin. Sieltä sitten monella pelillä kerätty kokemusta nykyiseen tasooni ja hauskaa on ollut!

Olet nyt IeSF-turnauksessa edustamassa Suomea jo toista kertaa. Kerro muistin virkistykseksi meille, millainen oli viime vuoden kisamatka ja miten StarCraft 2 -turnaus meni omalta osaltasi?

Viime vuoden matkailu oli kaikinpuolin mukava. Aikaa ei tosin ollut paljon muuhun kuin turnauspaikalla olemiseen, mikä oli kuitenkin hyvä juttu, sillä se tarkoitti, että olin päässyt alkulohkoista pudotuspeleihin. Kaikista jännitävintä oli katsoa, kun aloituslohkot arvottiin, sillä viime vuonna oli hyvin tasokkaita pelaajia. Turnauspaikkana oleva rakennus oli hieman liian kolea, mutta päivänmittaan sisään valuva ihmisjoukko lämmitti paikkaa kummasti. Omalta osaltani ainoat huonot asiat kisapaikalla olivat liian korkeat pöydät, aikaiset herätykset ja se, että tietokoneilta oli lähdettävä heti kun oli pelannut omat turnauspelit. Paikkoja ei ollut riittävästi jokaiselle, joten jokaisen oli pakko luovuttaa paikkansa seuraavan pelin pelaajille.

Turnaus meni omalta osaltani hyvin, vaikka hävisinkin kaitlynille 0-2 pudotuspeleissä. Ainut mikä harmitti oli se, etten oikein pystynyt näyttämään sellaista peliä, mitä olin harjoitellut; alkulohkoissa minulla oli vastassa suhteellisen uusia pelaajia, jotka voitin tekemällä mitä tahansa. Kaitlynia vastaan taas oli zerg vastaan zerg, joka on todella nopeatempoista, enkä päässyt siten lähellekkään pelaamaan “omaa peliäni”. Toivottavasti tänä vuonna tulee pidempiä ja tiukempia pelejä!

Pelien striimejä voi katsoa osoitteesta http://ie-sf.com/en/media/live.php.

Lisätietoja: http://www.seul.fi/

Lisää aiheesta

Suomen eSportsin MM-maajoukkue: 1. kisapäivä 

Suomen eSports-joukkueen MM-perjantai: Tekken Tag Tournament 2 ja StarCraft II 1

Suomi nousi nappasi ensimmäisen mitalin – Tuulalle Tekkenin MM-pronssi

Suomen eSports-maajoukkue: ”kolme maata ja orientaatiota” – turnaus alkoi

Keskustelu

Naisten sarjat vain naisille, muut sarjat avoimia kaikille. Alun perin oli miesten ja naisten sarjat mutta iESF muutti kritiikin jälkeen sääntöjä ns. ”modernin tasa-arvon” mukaiseksi.

Kritiikki tuli vain siinä vaiheessa kun huomattiin, että Hearthstonessa oli vain miesten sarja. Niin oli Dota 2:ssa ja Street Fighterissakin, mutta jostain syystä HS oli se joka nosti asian esille ;)

*krhm* casualgames *khrm*

Paljon onnea! :)

@1 Eikös se johdu jostain sellaisesta, että jossain takapajulassa miesten ja naisten ei ole soveliasta pelata samassa sarjassa tjsp ja naisten kilpapelaaminen kyseisessä sivistyksen kehdossa on mahdollista vain erillisessä sarjassa?

Onnea vain voittajalle.
Sivukysymyksenä, minkä vuoksi naisille on oma sarja?

Muropaketin uusimmat