Suosituksi noussut Conan Exiles kärsii lag-ongelmista, viralliset serverit suljettu

06.02.2017 12:15 | Muropaketin toimitus

Viikko sitten julkaistu Conan Exiles on kärsinyt pahoista viiveongelmista, ja kehittäjät kamppailevat kuumeisesti korjatakseen tilanteen. Pelin viralliset serverit suljettiin loppuviikosta Funcomin vaihtaessa yhteistyökumppania.

Barbaaripeli Conan Exiles julkaistiin viime viikon tiistaina, 31. tammikuuta Early Access -versiona, eikä ensimmäinen viikko ole mennyt aivan putkeen. Rock Paper Shotgun raportoi Funcomin selviytymispelin kärsivän pahoista lag- eli viiveongelmista, jotka ovat johtaneet servereiden sulkemiseen.

Kehittäjät ovat julkaisseet jo mittavan joukon patch-päivityksiä, mutta ilmeisesti pelin ongelmat jatkuvat yhä. Torstaina, pelin oltua myynnissä vain kaksi päivää, Funcom joutui myös sulkemaan kaikki pelin 200 virallista serveriä.

”Valitettavasti valtavan serverikysynnän ja meiltä vaadittavien hallintatoimien vuoksi virallinen yhteistyökumppanimme ei ole pystynyt tarjoamaan niin laadukasta palvelua kuin tarvitsemme”, todetaan Funcomin tiedotteessa. ”Tämän vuoksi olemme yhdessä päättäneet lopettaa yhteistyösopimuksen.”

Funcom kertoo etsivänsä parhaillaan uutta yhteistyökumppania, ja aiemmat tiedostot tullaan siirtämään uusille servereille. Jos siis olet pelannut virallisella serverillä, älä turhaan poista tallennustasi.

Rock Paper Shotgunin mukaan Conan Exilesin servereistä suurin osa ei  kuitenkaan ole virallisia, ja pelaaminen jatkuu niillä normaalisti. Peli on saanut Steamissa vaihtelevia arvosteluja, mutta soraäänistä huolimatta se on noussut suosituksi pelaajien keskuudessa. Uutisen kirjoitushetkellä pelillä on Steamin tilastojen mukaan yli 19 000 pelaajaa, mikä tekee sitä palvelun 11. suosituimman pelin.

Conan Exiles
Kaikki jutut aiheesta