UUSIMMAT

Super Mario Bros 3:n PC-versio päätyi vihdoin videolle! [video]

15.12.2015 11:00 | Miikka Lehtonen

Retropelaamisen maailmassa on muutamia todellisia legendoja, joista on huhuttu ja puhuttu useasti. Eräs näistä legendoista on Super Mario Bros 3:n PC-versio, joka ei ole mikään kämäinen faniväännös, vaan miltei oikea, virallinen peli. Miltei.

Katsokaas, silloin ammoisina aikoina ennen Doomeja ja Quakeja id Software oli pieni firma, joka etsi läpimurtoaan. Firman johto sai mainion idean: mitäs jos tehtäisiin Super Mario -peleistä PC-versiot? Nuori koodariguru John Carmack oli kehittänyt vallankumouksellisen hyvät vieritysrutiinit, joilla PC:lläkin saatiin peligrafiikka pyörimään pehmeästi. Niin uskomatonta kuin se onkin, tämä todellakin oli yhteen aikaan vallankumouksellista.

Kun parempaakaan tapaa lähestyä kaukaista ja sulkeutunutta japanilaisjättiä ei keksitty, id Softwaren väki teki Super Mario Bros 3:sta epävirallisen demoversion, jolla pyrittiin todistamaan Nintendolle, että lisenssi olisi id:llä hyvissä käsissä. Nintendo ei suostunut diiliin ja niin Super Mario Bros 3:n PC-versio haudattiin vuosikymmeniksi. Mutta tässä sitä on: aitoa videokuvaa itsensä tukkajumala John Romeron kokoelmista!

Lähde: Vimeo

Keskustelu

Muropaketin uusimmat