Syberia 3 sai uuden trailerin ja vihdoinkin myös julkaisupäivän

10.02.2017 09:20 | Muropaketin toimitus | 2

Kate Walker palaa takaisin 20. huhtikuuta.

Microids-pelistudion työstämä Syberia 3 -seikkailupeli julkistettiin alun perin jo viisi vuotta sitten.  Sarjan edellisestä osasta on ehtinyt kulua jo lähes 13 vuotta.

Uudessa trailerissa sarjan päähenkilö Kate Walker aloittaa uuden seikkailunsa lumistrutseilla ratsastavan Youkol-heimon pelastaessa hänet. Syberian kolmannessa osassa sekä Walker että Youkolit ovat vankeina Valsemborin kaupungissa, jossa heidän tulee päihittää erilaisia vihollisia sekä point & click -tyyppisiä pähkinöitä.

Microids -pelistudion johtaja Elliot Grassiano kertoo PC Gamerille olevansa tyytyväinen vuosien pelinkehityksen tuloksiin. Syberia 3:n universumi on luotu Benoit Sokalin johdolla ja pelin soundtrackin on säveltänyt Inon Zur.

Syberia-pelisarjaa on yleisesti pidetty yhtenä parhaista 2000-luvulla julkaistuista point & click -mekaniikkaan perustuvista seikkailupeleistä.

 

Keskustelu

Syberia 2 oli ykkösosaa vaisumpi kokemus ja ykkösosa hävisi kirkkaasti "Melankolinen, eeppinen naksuseikkailu oudossa maailmassa vahvalla naispääosalla" -kategorian ensimmäiselle The Longest Journeylle. Lisäksi luulin, että Syberian tarina taputeltiin aika hyvin loppuun kakkososassa. Mutta tuo traileri onnistui kyllä nostattamaan hypeä ja sai kaipaamaan sarjan hidasta, surumielistä tunnelmaa hassuine steampunk-vekottimineen. Ehkä meneekin ostoon.

Odotus ei ole liian korkealla heikohkon Syberia 2:den jälkeen. Ei tuo traileri onnistunut hirveästi muuttamaan odotuksia, liian toimintapainotteinen. Ensimmäinen Syberia oli tunnelmallinen, aikuinen ja hyvin kirjoitettu seikkailu. Taisi olla ensimmäinen tietokonepeli, joka on saanut jossain pelin vaiheessa silmät vähän kostumaan. Taisin lukaista kakkososan läpäisyn jälkeen, ettei Benoît Sokal olisi ollut ainakaan samoissa määrin mukana kuin ensimmäistä osaa tehdessä, joka selittäisi tarinan latistumisen. En vertaisi Syberiaa liiaksi The Longest Journeyhin. Molemmat ovat hyviä pelejä, ja nuoren vahvan naishahmon lisäksi joitakin selkeitä yhtymäkohtia löytyy. Tarinakehyksiltään, maailmoiltaan ja pelin sisältämän huumorin osalta liikutaan kuitenkin lopulta hyvinkin eri askelmilla. Kai pelejä voisi lopulta verrata siten, että Syberia on hyväkasvatuksellisen perheen varttuneempi isosisko ja The Longest Journey hupsuttelevampi pikkusisko.

Muropaketin uusimmat