UUSIMMAT

Tällainen on uusi uljas Xbox One S

03.08.2016 13:30 | Juho Anttila

Microsoft teki melkoisen tempun E3-messuilla julkistaessaan ensin pienemmän version Xbox One -konsolista, Xbox One S:n, ja vetämällä monien mielestä maton alta omalta julkistukseltaan ensi vuonna ilmestyvällä Project Scorpio -konsolilla. Eurogamer tutki juuri näihin aikoihin ilmestyvää konsolia ja selvitti, kannattaako välimalliin investoida.

Kuten jo etukäteen tiedettiin, Xbox One S on 40% pienempi kuin nykyinen Xbox One. Laitteesta puuttuu Kinect-portti ja virtalähde on siirretty sen sisälle. Vekotin tukee 4K-videokuvaa sekä väririkkaampaa HDR-kuvaa. HDR tosin toimii vain peleissä, jotka tukevat sitä ja 4K-tuki puolestaan rajoittuu Blu-ray-levyihin, sovelluksiin, elokuviin ja skaalattuihin peleihin.

Se, mitä ei tiedetty etukäteen on se, että myös muut pelit saattavat hyötyä uudesta laitteesta. Vaikka Phil Spencer vakuutti, ettei Xbox One S ole suorituskykypäivitys, havaittiin joissakin peleissä jopa 9 fps:n parannus ruudunpäivitysnopeudessa. Lisäksi laite sisältää useita pienempiä parannuksia, kuten esimerkiksi USB-porttien siirtämisen laitteen etupuolelle sekä mahdollisuuden käyttää laitetta myös pystyasennossa.

Tällä hetkellä konsolin 2 teratavun tallennustilalla varustetusta versiosta saa pulittaa nelisensataa euroa, jos rajoitetusti saatavilla olevaa laitetta edes saa käsiinsä. Vielä suhteellisen uuden ja toimivan Xbox One -konsolin omistajat joutuvatkin pohtimaan kerran jos toisenkin, ovatko tarjotut parannukset suolaisen hinnan arvoisia. Toisaalta, onhan se nätti kuin sika pienenä.

Lähde: Eurogamer

Lisätietoja: www.xbox.com/fi-FI/xbox-one-s

Lisää aiheesta

Xbox One S yllättää ennakkotilauksillaan

E3: uusi Xbox One S on hurjasti pienempi, somempi ja fiksumpi

E3: Microsoft julkaisee uuden, hoikemman Xbox Onen