UUSIMMAT

Tämän hetken paras ja modernein moottoripyöräpeli sai vain 2,5 tähteä…

27.08.2014 19:00 Jukka O. Kauppinen

MotoGP14 sekä oli että ei ollut Juho Anttilan mieleen. Mikä uuden sukupolven upeimmassa motskaripelissä oikein mätti?

Tottumattomalle ohjaus tuntuu aluksi huteralta. Itse olen tottunut ajamaan autopelejä niin, että vasen tatti työnnetään ääriasentoon eteen, jolloin kääntäminen on tarkkaa. Sama ratkaisu ei luonnollisesti toimi MotoGP:ssä. Harjoittelulla homman saa kuitenkin napattua hansikkaaseen. Jos pelaaminen tuntuu vaikealta, tarjolla on toki myös kevyemmän fysiikkamallin ja tuiki tavallisten muiden ajoapujen kaltaisia helpotuksia.

Realistisimmaksikin kehuttu ajomalli tuntuu kuitenkin ajoittain jotenkin heppoiselta. Johtuuko tämä siitä, ettei kokemus vastaa todellisuutta vai siitä, että tunnen autopelit vain enemmän omakseni jää viisaampien pääteltäväksi. Joka tapauksessa ajaminen on ihan mukavaa, vaikka en testijakson aikana kokenut saavani aivan täydellistä kosketusta virtuaaliseen pyörään. Verrattaessa pelisarjan aiempiin versioihin moottori tuntuu olevan ennallaan. Suuria muutoksia ei pystynyt havaitsemaan ainakaan amatöörinäkökulmasta.

Pelimoottorista puheen ollen, ensimmäinen next get -näkemys MotoGP:stä jää vielä aika kauas siitä, mitä uudelta sukupolvelta odotettaisiin. Pyörät näyttävät ihan hyviltä, mutta muuten graafinen ulkoasu on karu ja tylsä. Tästä tosin moitittiin jo sarjan edellisiä versioita, joten korjattavaa olisi ollutkin aika paljon enemmän kuin mitä vuoden kehityssykli antaa myöten.

Lue koko arvostelu: MotoGP 14 (PC, PS3, PS4, PS Vita, Xbox 360)

Lisää aiheesta

MotoGP 13 (PC, PS3, PSV, Xbox 360) 

MotoGP 07 (PC, 360) 

MotoGP4 (PlayStation 2)

MotoGP 2 (Xbox) 

MotoGP 3 (PS2) 

Moto GP 09/10 (PS3, Xbox 360) 

MotoGP 10/11 (PS3, Xbox 360)