Tästä pelistä Rovio otti mallia

12.07.2012 13:45 | Jukka O. Kauppinen

Rovio julkaisi juuri upouuden Amazing Alex -pelinsä, mutta kuten niin usein pelialalla, lähes jokainen peli lainaa jotain jostain. Amazing Alexilla on eräs erittäin selkeä esikuvansa, jonka moni retrompi pelaaja muistaa lämmöllä.

Jos nyt unohdetaan se, että Amazing Alex on uusiksi tehty Casey’s Contraption -peli, niin sen esikuva voidaan kaivaa esiin pelihistorian uumenista vuodelta 1992. Täsmälleen ottaen peliä oltiin tekemässä jo vuonna 1984, mutta Dynamix-studio keskittyikin tekemään mieluummin Arcticfox-räiskintää. Niinpä The Incredible Machine valmistui ja julkaistiin vuonna 1992, tekijänä Jeff Tunnell Productions, julkaisijana legendaarinen Sierra On-Line.

The Incredible Machinessa pelaajat yrittivät ratkoa fysiikkapohjaisia ongelmia asettelemalla kentille kaikenlaisia apuvälineitä ja vimpaimia. Peli oli aikansa suuria menestyksiä ja sai useita jatko-osia. Eikä älypeligenren suurta esikuvaa ole vieläkään unohdettu, sillä se julkaistiin vasta viime vuonna uudestaan iOS-alustoille.

Amazing Alex

The Incredible Machine

Moni myöhempi peli on saanut paljon vaikutteita TiMistä. Muun muassa World of Goo ja Create ovat sen serkkuja, eikä LittleBigPlanetiakaan olisi TiMittä syntynyt. Muutaman vuoden takainen Crazy Machines on puolestaan ihan suoraa TiM-lainaa alusta loppuun.

Nyt on siis Rovion vuoro tehdä kunniaa peliklassikolle.

Lisätietoja: Mobygames The Incredible Machine

 
Lisää aiheesta

Rovion näytön paikka: Amazing Alex on ensimmäinen uusi peli sitten Angry Birdsin

Crazy Machines Complete (PC)

World of Goo (PC, Linux, Mac, Wii)

Create (PS3, Wii, Xbox 360)

LittleBigPlanet (PS3)

Lue myös

Android-pohjainen Ouya-pelikonsoli maksaa vain 99 taalaa

Huhupartio: Vivendi tarjoaa Activision Blizzardia Microsoftille

Suomalaispeli muistuttaa Counter-Strikeä, melkein liikaakin

The Secret World: toinen viikko ja maailman huonoin tankki

Muropaketin uusimmat