Uusimmat

Tearaway näyttää yllättävän veikeältä myös PlayStation 4:llä [video]

15.07.2015 16:00 Miikka Lehtonen

Tearaway on PlayStation Vitan harvoja valopilkkuja. Se on oikeasti hyvä peli, joka ottaa mainiosti hyödyn irti alustastaan. Niinpä olin vähän skeptinen kun pelistä julkistettiin PlayStation 4 -versio. Tuoreimpien todisteiden perusteella ehkä turhaan.

MediaMoleculen Tearaway on mainio tasohyppelypeli, jossa firman tyylille uskollisesti oman sisällön luominen on suuressa roolissa. Siinä missä LittleBigPlaneteissa tehtiin kenttiä, Tearaway integroi pelaajan paperiluomuksia, kameralla otettuja kuvia ja muita juttuja osaksi pelimaailmaa. Osa näistä kääntyy kyllä kivasti PlayStation 4 -versioonkin, mutta osa ehkä ei. 

Yksi näistä vähän hankalammista jutuista voi olla PlayStation Vitan takakosketuspinta, joka on koko näytön kokoinen ja mahdollistaa täten helpot 1:1-kontrollit ruudun näpyttelyä ja painelua varten, mikä olikin tärkeässä roolissa alkuperäisessä pelissä.

Sonyn tuore promovideo osoittaa, että Tearaway Unfolded ei ole mikään tusinakäännös, vaan että MediaMoleculen väki on oikeasti pohtinut sitä, miten originaali kokemus saataisiin toimimaan PlayStation 4:llä. Ainakin meikäläisen hypeviisari värähti aika voimakkaasti.