Tee-se-itse-mies tekee DS:stä ison Game Boyn

19.01.2016 09:00 | Jukka O. Kauppinen

Muistatko Nintendon oivallisen Game Boy Micro -konsolin? Huiman pienikokoinen laite oli pientäkin pienempi Game Boy, oikein värinäytön kera. Todella kätsy vekotin matkakonsoliksi! Vastaavaa miatyrisointia ei ole uudemmille Nintendon konsoleille tehty, ja Game Boykin on nykyisellään jo historiaa. Onneksi tekniikka-artesaani Anthony Thomas päätti tehdä DS:lle oharit ja tehdä siitä tavallista isomman Game Boyn.

Uusi konsoli pohjautuu siis DS-simpukkakonsolin tekniikkaan, mutta siitä riisuttu toinen näyttö ja sisukset on rakennettu uusiksi. Lopputulos on suurikokoinen Game Boy, jota voisi kutsua vaikka Game Boy XL:ksi. Kyllä tällä kelpaa pelata Advance Warsia!

Tämähän mahdollistuu siis sillä, että vanhan polven DS-konsoleissa oli sisäänrakennettu Game Boy -tuki ja konsolissa oli liittimet sekä DS- että Game Boy -pelimoduleille.

Rakentelija itse kutsuu laitetta Game Boy Macroksi tai ihan vain Macroksi.

game_boy_macro_modit_uut201601_1

game_boy_macro_modit_uut201601_2

game_boy_macro_modit_uut201601_3

Thomas teki alkujaan DS-modinsa ihan huvikseen, mutta niinhän siinä sitten kävi, että kaverin kädentaidoille löytyi kysyntää enemmänkin. Jopa niin paljon, että herra ei ota tällä hetkellä lainkaan tilauksia vastaan, koska niitä on jo jonossa ihan tuhottomasti. Thomasilla on myös ihan oikea päivätyö, joten DS-modaaminen tapahtuu sivutyönä, oikean elämän lomassa.

DS:n kutistaminen maksaa muuten 130 dollaria, jos Thomasin täytyy hommata myös DS-aihio, ja 110 taalaa, jos tilaaja toimittaa oman DS-konsolinsa modattavaksi.

Jos pikku hakkerointi ei pelota ja työkalutkin pysyvät käsissä, niin Thomas on julkaissut Macron rakentamisohjeen verkkosivuillaan.

Lisätietoja: http://gameboymacro.com/

Muropaketin uusimmat