Terraria tulee taas — mutta nyt ihan uutena pelinä!

17.02.2015 16:00 | Miikka Lehtonen

Terraria oli varhaisen Minecraft-buumin menestyjiä. Sivulta päin kuvatussa luolastovärkkäilypelissä rakennettiin, tutkittiin ja taisteltiin. Sitten kehittäjä hylkäsi projektinsa. Nyt Terraria tulee taas, mutta uutena pelinä.

Terrarian historia on todellakin aika hämmentävä. Megasuosittu pienen porukan rakentelupeli keräsi huomiota, tuotti rahaa ja poiki lopulta komean fyysisen keräilyversionkin. Ja sitten, vain muutamaa päivää tämän jälkeen, kehittäjä ilmoitti, että hänellä ei enää riitä aikaa tai energiaa Terrarian kanssa puuhastelemiseen, joten peli saa olla.

Sittemmin on tapahtunut jos jonkinlaista. Terrariasta on julkaistu konsoli- ja mobiiliversioita — muiden tahojen toimesta — ja PC-versiokin on saanut vuosien varrella pari päivitystä.

Nyt on edessä uusi alku, sillä Terraria syntyy uudelleen. Terraria: Otherworld -nimellä kulkevasta projektista ei vielä tiedetä kamalasti, mutta pienen trailerin perusteella se vaikuttaa kiinnostavalta. Ja kun muistetaan, miten mainio peli Terrariakin oli, se on hyvin helppo uskoa.

Suurin kysymysmerkki lieneekin, miten Terrarian faniyleisö suhtautuu peliin. Kun kehittäjä aikanaan puun takaa dumppasi pelinsä, moni pettyi karvaasti siihen tapaan, miten Terraria kuopattiin ja miten asioista viestittiin. Tuolloin moni mainosti, ettei ostaisi enää mitään kehittäjän pelejä, joten se lupaus taidetaan koetella pian.

Toivottavasti kaikki päättyy hyvin!

Lisätietoja: Terraria

 

Keskustelu

Mielestäni Notch juuri sanoi ottaneensa ideoita terrariasta. Toisaalta, minecraft ilmestyi ja julkaistiin ennen Terrariaa(?). (mutta onhan sitä sitten vielä vanhempia laidasta laitaan julkaisuja, esimerkiksi Lierojen esi-isät, Wormsit, Clonk-sarja jne.)

Ja oikeastaan sitä tässä hain, että terraria näyttää hieman alkeelliselta, esimerkiksi verrattuna jopa ilmeisesti vanhempana julkaistuun minecraftiin; eli versiopäivitys ei olisi pahasta (tehtiinhän Wormstistakin 3dtä, ja hyvin on toiminut). Mielipiteitä toki, mutta en usko että satunnaisesti generoidut 2d-pikselit pärjää 3d-pikselipaloille. Paitsi silloin, kun halutaan palata ajassa taakse päin.

Ainahan se on kehittäjistä ja tekijöistä kiinni, mutta terraria on toistaiseksi hyvä brändi/nimike, ja en tiedä miten ihmiset suhtautuisivat esim. ”kuutiottomaan” mmorpg-terrariaan? Terrariassahan on mielestäni täysin omalaatuinen idea/teema(ei ikään kuin genre), ja jos kaikki pikselimössökkeet korvattaisiin uudemmalla grafiikalla, erottuisi Terraria mielestäni täysin omaperäisenä muiden joukosta.
Eikä se, että pelissä on kuutiomaasto tms. ”pikselimössö”, tarkoita että tekijät välttämättä haluaisivat sen olevan sellainen; se on ollut vain käytännöllisin tapa toteuttaa itse idea

@1
En tiedä miksi Terraria kannattaisi siirtää 3D ympäristöön? Siitä tulisi väkisinkin taas yksi suora Minecraft-klooni. Terraria on muutenkin ottanut ihan tarpeeksi innoitusta Minecraftista, vaikka onkin enemmän seikkailupainotteinen verrattuna Minecraftiin. 2D:ssa on muutenkin omat viehätyksensä.

Juu, Terrarian tekijähän sanoi laittavansa hanskat tiskiin melko yllättäen, mutta peli oli kuitenkin täysin valmis sitä ennen ja sitä oltiin päivitetty siihen pisteeseen uskollisesti. Pelin tekijä tuli kuitenkin noin vuoden hiljaiselon päästä takaisin ja teki muutamia isoja lisäpäivityksiä peliinsä. Konsoliversiot oli ulkopuolisten käsialaa.

En tiedä miksi porukka olettaa saavansa vuosikausia kestäviä päivityksiä peliin ilmaiseksi. Jossain vaiheessahan sitä haluaa alkaa tekemään uutta peliä (tai tekemään jotain ihan muuta) ja resursseja ei indie-devaajilla taida monen pelin ylläpitämiseen useinkaan löytyä.

Mielenkiinnolla odotan ehtiikö Terraria 2:n valmiiksi ennen Starboundia, joka tuntuu jumiutuneen ikuiseen Early Access looppiin. Btw. Starboundia kehittää mm. Finn ”Tiy” Brice, joka oli Terrarian graafinen suunnittelija.

No, eiköhän kannattaisi terrariakin siirtää ”uudeksi” minecraftiksi mm. sellaiseen nykyaikaiseen 3d-ympäristöön? (ei siis minecraft-kloonia terraria-nimikkeellä) Saisi varmasti kannatusta heti alusta lähtien, ehkä valmistuisi jopa minecraftin kovaksi haastajaksi.

Muropaketin uusimmat