The Last of Us sai HDR-tuen ja muuttui entistäkin kauniimmaksi

02.11.2016 10:21 | Tuukka Hämäläinen

thelastofus-remastered-002

The Last of Us Remastered -peli on sai uuden päivityksen myötä HDR-tuen PlayStation 4:llä. PlayStaton 4 Pro -konsolin julkaisua edeltävä päivitys tekee pelistä entistä kauniimman.

The Last of Us Remastered (2014) on saanut tuoreen päivityksen, joka tuo peliin PlayStation 4 Pro -tuen. Polygon kertoo, että peli sai samalla HDR-tuen, joka tekee Naughty Dogin modernista klassikosta entistäkin upeamman visuaalisen kokemuksen.

HDR eli High Dynamic Range tekee pelikuvasta sananmukaisesti dynaamisemman paremman kontrastin ja täyteläisempien värien avulla. Kaikki PlayStation 4 -konsolit ovat tukenee HDR-kuvaa syyskuisesta päivityksestä lähtien, mutta The Last of Us on yksi harvoista peleistä, joihin HDR-tuki toistaiseksi tuotu. HDR:stä hyötyminen edellyttää toki myös HDR:ää tukevaa televisiota.

Polygonin artikkelista löytyvät vertailukuvat osoittavat, kuinka HDR parantaa kuvanlaatua ja tekee ympäristöstä elävämmän näköisen. Efekti välittyy kuitenkin pleikkarin kuvakaappauksen ja tietokoneen näytön kautta vain osittain, mutta tästä huolimatta ero kuvien välillä on selkeä.

The Last of Usin uusintaversio sisältää uuden päivityksen myötä myös ”parannellun stereoäänen”, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Päivitykset on julkaistu PlayStation 4 Pro -konsolin julkaisua silmällä pitäen, ja Naughty Dog esittelikin The Last of Usia sekä Uncharted 4:ää (2016) uuden Pro-konsolin julkistuksen yhteydessä viime syyskuussa. Peleistä jälkimmäinen ei vielä ole saanut PS4 Pro tai HDR-tukea.

PlayStation 4 Pro
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat