Uusimmat

The Sims 4 sai juuri ominaisuuden, jota tuskin on nähty aiemmin juuri missään pelissä

25.05.2022 14:20 Muropaketin toimitus

Maxisin hittipeli otti harppauksen kohti tasa-arvoa ja representaatiota tavalla, joka ei ole mahdollista suomeksi.

Alkuvuodesta Maxis lupasi tuoda vapaasti muokattavat pronominit suosittuun The Sims 4 -peliin. Nyt lupaus on täytetty: pelin englanninkielisessä versiossa voi vapaasti muokata pelihahmon pronominit, mikä tekee pelistä ystävällisemmän kaikille sukupuolille.

Julkaisija Electronic Artsin ja Maxisin yhteisessä tiedotteessa kerrotaan:

”Inklusiivisuus on ollut The Sims -pelin ydinarvo yli 22 vuoden ajan, ja pelin kehitystiimi uskoo monimuotoisuuden vievän heidän innovointiaan sekä koko yhteisöä eteenpäin. Tiimille on ollut tärkeää toteuttaa pronominipäivitys huolellisesti, ja se onkin tehnyt tiivistä yhteistyötä It Gets Better -projektin ja GLAAD-järjestön kanssa saadakseen paremman kuvan pronominien käytöstä ja vaikutuksista.”

Alta näet videon siitä, miltä pieni mutta tärkeä päivitys näyttää käytännössä. Pronominien muokkaus on aluksi tarjolla vain englanniksi, mutta se on tarkoitus laajentaa muihin kieliin tulevaisuudessa.

Suomenkielisille pelaajille päivitys voi olla vähemmän tärkeä, sillä suomen persoonapronominit ovat jo ennestään sukupuolineutraaleja. On epäselvää, vaikuttaako päivitys mitenkään suomenkieliseen versioon pelistä myöskään jatkossa.

The Sims 4:n peliavaus ei ole mikään vähäpätöinen jo yksinomaan pelin pelaajamäärien vuoksi. Kuten kerroimme aiemmin tänään, The Sims 4 on ainakin Yhdysvalloissa edelleen yksi vuoden pelatuimmista peleistä, eikä pelillä ole edes varteenotettavia kilpailijoita tyylilajissaan.

Muropaketin uusimmat