Uusimmat

THQ sulki Homefront-studion

14.06.2011 10:23 Miikka Lehtonen

Vaikka moni saattaisikin kuvitella toisin, olin oikeasti yllättynyt, kun kuulin THQ:n sulkeneen Homefront-pelin kehittäneen Kaos Studiosin. Peli oli toki laadultaan mitä oli, mutta myynnit olivat vahvat. Mitä tapahtui, THQ?

Sen pelialan vaietun salaisuuden — jos sitä nyt edes salaisuudeksi voi sanoa — mukaan sillä ei lopulta ole paljon väliä, mitä pelaajat jostain pelistä pitävät, kunhan he vain sen ostavat. Toki kehitystiimiltä voidaan evätä bonuksia, jos peli ei ylitä Metacritic-haamurajaa, mutta vahvat myynnit tuovat yleensä silti mukanaan jatko-osan. Yleensä, ei aina.

Tämän sai huomata myös New Yorkista tuleva Kaos Studios, jonka viimeiseksi peliksi arvosteluissa hieman flopannut, mutta reilusti yli miljoona kappaletta myynyt Homefront jäi. Kovan alkuhypen ja kiinnostavan idean alta paljastui surkea yksinpeli ja lupaava, mutta ongelmallinen moninpeli, jota ei nyt ilmeisesti sitten koskaan hiota kuntoon. Harmi, sillä potentiaalia olisi ollut.

No, ehkä sitten jatko-osassa, sillä sen pelialan toisen kirjoittamattoman säännön mukaan kymmenten ihmisten potkut eivät ole pelisarjan loppu. Homefront 2 on jo työn alla ja sitä työstää THQ:n Montrealin studio, jolla aukesi hämmästyttävästi Kaos Studiosin sulkemisen kanssa samaan aikaan kova rekry. Hassu sattuma!

Lähde: Giant Bomb

Lisää aiheesta

Homefront (PC, PS3, Xbox 360

Homefront on myynyt jo yli miljoona kappaletta

Homefrontin saamat arvosanat laittoivat THQ:n pörssikurssin pahaan syöksyyn

Homefront-pelin PC-versio ei ole mikään peruskonsolikäännös