Uusimmat

Miksi Titanfall 2 julkaistiin kahden jättipelin välissä? – EA vastaa luokittelemalla pelaajat kolmeen ryhmään

03.11.2016 11:00 Tuukka Hämäläinen

Titanfall 2

Viime viikolla ilmestyneen Titanfall 2:n uskotaan positiivisista arvioista huolimatta kärsivän julkaisuajankohdastaan. Räiskintäpeli julkaistiin kahden suuren kilpailijan, Battlefieldin ja Call of Dutyn välissä.

Titanfall 2 on niittänyt kiittäviä arvioita pelimediassa ja sitä pidetään selkeänä parannuksena pelisarjan avanneeseen Titanfalliin (2014) verrattuna. Tästä huolimatta The Wolf Hall -sivuston mukaan monet analyytikot ennustavat suositun räiskintäpelin jatko-osan myynnin kärsivän julkaisuajankohtansa vuoksi.

Titanfall 2:n julkaisu on ajoitettu erikoisesti vuoden kahden suurimman räiskintäpelin julkaisujen väliin: Battlefield 1 ilmestyi 21. lokakuuta, Titanfall 2 vain viikkoa myöhemmin, ja Call of Duty: Infinite Warfare jälleen viikon kuluttua siitä, 4. marraskuuta, eli huomenna perjantaina. Ei kuulosta kovin kaukaahaetulta, että pelisarjoista vähemmän tunnettu Titanfall tulee häviämään myyntikamppailussa räiskintäjättiläisten kanssa.

Electronic Artsin kerrotaan kuitenkin vastanneen haasteeseen tuoreessa sijoittajatilaisuudessa. Toimitusjohtaja Andrew Wilson kommentoi asiaa jakamalla pelaajat kolmeen ryhmään:

– Uskomme, että on olemassa kolmenlaisia pelaajia: Ihmisiä, jotka todella rakastavat Battlefieldia ja sen kaltaista strategista peliä, ja suunnistavat siihen suuntaan, sekä pelaajia, jotka rakastavat Titanfall 2:n nopeaa, sulavaa, kineettistä pelattavuutta ja valitsevat sen suunnan, ja sitten on pelaajia, joiden on pakko pelata molempia vuoden parhaita räiskintäpelejä ja ostavat molemmat.

Ilmeisesti Wilson ei ota lukuun niitä pelaajia, jotka valitsevat Activisionin julkaiseman Call of Dutyn mielummin kuin kummankaan EA:n julkaiseman pelin. Pelaajien jakaminen ryhmiin kuulostaa muutenkin ontuvalta selitykseltä sille, että pelien julkaisupäivät on ajoitettu niin lähelle toisiaan, sillä peleillä on varmasti paljon yhteistä pelaajakuntaa. Titanfallin voisi uskoa hyötyvän myöhemmästä julkaisuajankohdasta, jolloin se saisi enemmän huomiota pelaajilta.

Electronic Arts
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat