Uusimmat

Toimiiko Onlive oikeasti? Onko pelien nettistriimaaminen höpöhöpöä? Dome testaa!

31.10.2014 10:00 Jukka O. Kauppinen

Suomessa avautui eilen aivan uusi pelipalvelu. OnLive. Pelaa pelejä kuukausimaksulla. Pelejä ei tarvitse asentaa, vaan ne striimataan koneellesi netin yli. Kuulostaako hyvältä? Liiankin hyvältä?

Tekniikka on erittäin lähellä elokuvien ja tv-ohjelmien suoratoistopalveluja kuten Netflixiä ja Viaplaytä, mutta toki sillä erotuksella että liikenne on kaksisuuntaista – ja pienetkin häiriöt yhteydessä näkyvät heti pelin pätkimisenä.

Kuten videostriimeissä yleensäkin, aivan alkuun kuva on hieman sumea mutta tarkentuu, kun videodataa siirtyy lisää. Kuvan laatu riippuu loppumetreillä useammasta asiasta, eikä ainoastaan käytettävissä olevasta kaistasta – vaan myös näyttölaitteesta. Koska kuva on suoratoistovideota, niin se ei ole koskaan yhtä tarkkaa ja laadukasta kuin oikeassa pelikoneessa. Niinpä isolla näytöllä ja televisiolla kuva on sumuisempi ja rakeisempi kuin isoon näyttöön kytkettyyn PC:n/konsoliin verrattuna.

Pieniltä pakkausartifakteilta ei voi täysin välttyä ja kuvan vaihtuessa nopeasti täysin erilaiseksi voi kestää silmänräpäys ennen kuin striimi täydentää kuvan virheet. Pelatessa kuvan taso riippuu paljolti pelistä itsestään. Nopeatempoisessa meiningissä päivitettävän kuvadatan määrä on paljon suurempi kuin esimerkiksi rauhallisessa strategia- tai roolipelissä. Esimerkiksi Civilization V:ssä visuaalien taso oli parhaimmillaan hyvin lähellä ”oikeaa” peliä.

Lue koko artikkeli: Miten videopelien striimaus toimii? Dome testasi Onliveä

Lisää aiheesta

OnLive avautui Suomessa – aivan uusi tapa pelata