Uusimmat

Tubeskandaali: Counter-Strikettäjät hypettivät omaa vedonlyöntisivustoaan

05.07.2016 11:00 Jukka O. Kauppinen

Kaksi suosittua Counter-Strike-tubettajaa on jäänyt kiinni jokseenkin epämoraalisesta toiminnasta. Jampat näet ovat puffanneet omilla videoillaan CS-vedonlyöntisivustoa, jonka – kas kummaa – he itse omistivat.

Kaksikko julkaisi joukon videoita, joilla he kertoivat ”löytäneensä” CSGOLotto-vedonlyöntisivuston ja sitten esittivät kovin yllättyneitä ”voittaessaan”.

Sivustolla on mahdollista lyödä vetoa Counter-Strike-pelin aseiden ja hahmojen skineillä, ns. maalauksilla. Skineillä on todellista rahanarvoa, joten vaikka potissa onkin vain digitaalisia lisukkeita, on kyse käytännössä ihan oikeasta rahasta. Jopa siinä määrin, että Bloomberg-talouslehden mukaan skinivedonlyönnin kokonaisarvo ylsi 2,3 miljardiin (!) dollariin vuoden 2015 aikana.

Tubekaksikko ei kertonut missään vaiheessa olevansa uhkapelisivuston omistajia, vaan molemmat puffasivat sitä surutta suurelle yleisölle tuhteja voittojaan esitellen. HonorTheCall-niminen käyttäjä kuitenkin kummasteli sivuston saamaa tuntuvaa huomiota, ja havaitsi kytköksen.

Kaksikko on puolustautunut väittämällä, että heidän voittonsa olivat kyllä ihan aitoja, minkä uskottavuus on nyt mitä on, eivätkä he ole missään vaiheessa peitelleet kytköstään vedonlyöntisivustoon. Vaan eivätpä ole siitä kertoneetkaan, eivät edes siinä vaiheessa, kun he ”sattumalta löysivät” tämmöisen jännän saitin netistä.

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat