Uusimmat

Tykkäävätkö suomalaiset pilkkimisestä? Nähtävästi!

27.09.2016 23:30 Jukka O. Kauppinen

Suomalainen peliala ja harrastajadevaajat tuottavat välillä aika erikoisia tuotoksia. Onhan Suomi perinteikkäästi muun muassa luolalentelyjen ja top down -kaahailujen kuningaskunta. Samoin pilkkimissimulaattorien.

Vaikka kalastuspelejä on tehty maailmalla enemmänkin vuosikymmenten mittaan, on pilkkiminen niin salattua hommaa, ettei sitä juuri edes tunneta maailmalla. Pilkintää kun harrastetaan lähinnä Pohjoismaissa, Venäjällä ja Kanadassa. Ja kaikista maailman paikoista myös Etelä-Koreassa.

Eipä siis ihme, että Pro Pilkki -sarja on hallinnut pitkään pilkkimispelien genreä koko maailmassa, vallan yksinvaltiaana. Ensimmäisen kilpailijansa veteraani sai vasta tänä vuonna, kun Tampereelta kajahti Ice Lakes -pelin merkeissä.

Pro Pilkki -sarja on elänyt julkisuudessa jo vuodesta 1999 saakka, joskin sen ensimmäiset versiot tehtiin aikoinaan jo Commodore 64:lle. Vuonna 2013 peli sai jatko-osa Pro Pilkki 2, joka on käännetty sittemmin myös Windows Phone- ja Android-mobiilialustoille.

Siinä missä Pro Pilkit ovat keskittyneet aina simulaatiotasoiseen, mahdollisimman pikkutarkkaan ja tutkimistietoon pohjautuvaan kalastuselämykseen, Ice Lakes panostaa puolestaan enemmänkin arcademaiseen pelattavuuteen. Vaikka peleissä onkin yhteneväisyyksiä enemmän kuin vähän, on pinnan alla sen verran eroja että pelit vetoavat todennäköisesti hyvinkin erilaisiin pelaajaryhmiin.

Mikä mukavinta, molemmat pelit ovat osaltaan luoneet maailmalle eksoottista suomikuvaa ja luultavasti saaneet yhden jos toisenkin pelaajan kiinnostumaan kummallisista talvisista urheilulajeista.

Lisää Ice Lakesin filosofiasta ja olemuksesta voi lukea Dome.fi:n haastattelusta: Ice Lakes – näin syntyi (se uudempi) suomalainen pilkkipeli

Lisätietoja: http://kalassa.net/propilkki/

Lisätietoja: http://iceflake.com/

Ice Lakes

Lisää aiheesta

Pro Pilkki 2 v1.0 julkaistiin – legendaarinen pilkkipeli ehti kuin ehtikin kevätjäille

Propilkki on vedenjakajalla – “jotain suurta pitäisi tehdä”

Ice Lakes on pakkohankinta kalannarraajille (PC)