Ubisoft pisti varastettuja Far Cry 4 -avaimia lukkoon – pelaajat ihmeissään

30.01.2015 10:00 | Juho Anttila

Pelien digilevityksen yleistyessä nettiin on pulpahtanut myös melkoinen määrä verkkokauppoja, jotka myyvät pelejä, tai tarkemmin sanottuna niiden latauskoodeja, ihan virallisia kauppoja halvemmalla. Osa näistä nettikaupoista on liikkeellä aidosti puhtaat jauhot pussissa, osalla taustat ovat taas astetta hämärämmät.

Viime viikonloppuna tyhjä arpa osui joidenkin Far Cry 4 -pelaajien käteen. Mainittu peli, josta pelaajat olivat maksaneet ihan oikeaa rahaa, lakkasi toimimasta Ubisoftin lyötyä peliavaimet lukkoon. Närkästyneet pelaajat syyttivätkin Ubisoftia likaisesta pelistä. Peliavaimet oli ostettu kaupoista, jotka ostavat pelejä halpamaista, avaavat pelipaketit ja myyvät pelikoodit eteenpäin edulliseen hintaan. Ubisoftia vastaan esitetty syytös oli, että firma olisi yrittänyt karsia tällaista toimintaa näin hankittuja peliavaimia mitätöimällä.

Tällä kertaa totuus näyttää kuitenkin olevan toisenlainen. Ubisoftin mukaan suljetut peliavaimet oli varastettu EA Origin -palvelusta. Firma kertoo, että peliavaimet oli hankittu väärennetyillä tai varastetuilla luottokorttitiedoilla ja myyty sitten eteenpäin. Kyse oli siis aidosti varastetusta tavarasta.

Avainten levittämiseen käytettiin G2A.com:n kaltaisia verkkokauppoja. G2A.com antaa eri tahoille mahdollisuuden myydä eteenpäin pelikoodeja ilman kovin kummoista valvontaa sen suhteen, miten laillisista koodeista on kyse. G2A.com on myös julkaissut tiedotteen, jossa firma lupaa potkia laittomia koodeja myyneet kauppiaat palvelustaan.

Ne käyttäjät, jotka ovat hyödyntäneet G2A.com:n maksullista G2A Shield -takuupalvelua saavat joko täyden korvauksen maksamastaan rahasta tai uuden, toimivan pelikoodin. Muille tilanne on ikävämpi, sillä G2A.com ei ainakaan oman kertomansa mukaan ole vastuussa laittomia koodeja myyneiden kauppiaiden toimista.

Harmillinen tilanne kaiken kaikkiaan kaikkien rahansa menettäneiden kannalta. Samalla kyseessä on hyvä muistutus siitä, että säästölinjalle lähtiessä kannattaa olla tarkkana siitä, ettei vahingossa päädy ostamaan varastettua tavaraa. Mustan Pekan osuessa käteen korvausvastuullisia ei nimittäin aina välttämättä löydy.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Far Cry 4 nappasi kultaa

Far Cry 4 elvytti DRM-syytteet – Microsoft selittelee

Far Cry 4 ilman tuliaseita, ilman karttaa, ilman shoppailua on hauska ja haastava elämys

Muropaketin uusimmat