Ubisoft siirtää tulevaisuudessa painopistettään AAA-peleistä ilmaispelattaviin peleihin

11.02.2021 15:18 | Muropaketin toimitus

Ubisoft on kertonut siirtävänsä painopistettään uusista AAA-tason peleistä ilmaspelattaviin peleihin sekä vanhempien pelijulkaisujen jatkuvaan päivittämiseen.

Sijoittajille suunnatussa tiedonannossa Ubisoft on kertonut, ettei se halua, että uudet AAA-tason pelijulkaisut ovat pelistudion bisnesmallin keskiössä enää tulevaisuudessa. Aiheesta kertoi IGN. Vielä maaliskuuhun 2022 sakka Ubisoft aikoo toteuttaa vanhaa strategiaansa ja julkaista 3-4 AAA-tason pelijulkaisua seuraavan vuoden ajan, mutta sen jälkeen painopiste siirtyy AAA-peleistä ilmaispelattavien f2p-pelien sekä vanhempien pelien pitkäaikaiseen tukemiseen.

Pitkäaikasella tukemisella Ubisoft tarkoittaa Rainbow Six Siegen kaltaisia vanhempia pelejä, joita ylläpidetään uusien sisältöpäivitysten avulla. Rainbow Six Siege kasvoi viimeisen vuoden aikana peräti 15 miljoonalla uudella pelaajalla.

Kokonaan Ubisoft ei ole AAA-pelejä hylkäämässä, vaan uudella strategialla haetaan tasapainoa. Ubisoftilta on luvassa tulevaisuudessa ainakin Far Cry 6, mahdollisesti nimeään vaihtava Rainbow Six Quarantine, Skull & Bones, Riders Republic, Prince of Persia: Sands of Time -remake ja uudistettu Roller Champions. Lisäksi Ubisoft aikoo panostaa mobiilipeleihin, joiden osuus Ubisoftin liiketoiminnasta on tällä hetkellä noin yhdeksän prosenttia.

Muropaketin uusimmat