UUSIMMAT

Uncharted-elokuva sai kovan luokan käsikirjoittajan

14.11.2014 11:00 Juho Anttila

Naughty Dogin Uncharted-pelisarja on melkoisen viihdyttävää pelattavaa. Sen sijaan Uncharted-elokuvan tie on ollut kovin kuoppainen. Leffaa on haudottu, vatvottu ja käsikirjoitettu uusiksi ties kuinka monta kertaa, mutta valmista ei tunnu tulevan. Toisaalta tietäen aiemmat suunnitelmat antiikkikauppaa harrastavan perheen ympärille sijoittuvasta leffasta on ehkä ihan hyvä, että homma on palautettu kirjoituspöydälle.

Nyt projekti on nytkähtänyt vaihteeksi asteen verran lupaavampaan suuntaan, sillä Uncharted-leffan kynäilijäksi on värvätty pätevän luokan kirjoittaja. Käsikirjoitusvastuuta kantaa jatkossa Mark Boal, mies, joka on tunnettu Kahryn Bigelown laadukkaiden The Hurt Locker – ja Zero Dark Thirty -leffojen kirjoittajana.

Huhujen mukaan Boal on pelisarjan suuri fani, joten ainakin tässä vaiheessa näyttää siltä, että tuleva käsikirjoitus voisi olla edes jossain määrin uskollinen aidolle Uncharted-hengelle. Tosin kaikki elokuvantekijät tuppaavat tyypillisesti muuttumaan faneiksi viimeistään siinä vaiheessa, kun nimi vilahtaa sopimukseen. Näillä näkymin Uncharted-leffaa olisi lupa odottaa kesäkuussa 2016.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Uncharted-elokuva ei vain etene, ei sitten millään

Uusi Uncharted-ohjaaja seuraa pelien esimerkkiä

Uncharted-elokuva etenee Burgerin voimin